Ugrás a tartalomra

Káprázatos felvonulással kezdődött az operafesztivál

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 14. péntek 19:35
Látványos felvonulással kezdődött meg az idei Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon. A rendezvény új és klasszikus operai élményeket kínál a közönségnek június 23-ig: itt mutatják be Eötvös Péter Az Aranysárkány című művét. A résztvevők többek között láthatják Puccini Bohéméletét és Bartók A kékszakállú herceg várát is. A tíznapos fesztivál Három tenor gálával zárul.

A felvonulás a Hősök teréről indult, majd a Kazinczy és Széchenyi úton át haladva, a Szent István téren ért véget.

Végh Csaba képgalériája

A tíznapos fesztivál iránt érdeklődőket gálahangverseny és klasszikus operaelőadás, bemutató és utcabál is várja, továbbá látható lesz Igudesman & Joo Kis éji rémzene című világjáró show-műsora is, amelyben a klasszikus zene humorral bontakozik ki.

Eötvös Péter Az Aranysárkány című, Roland Schimmelpfennig színdarabja alapján született operájának magyarországi ősbemutatója az Israel Contemporary Players közreműködésével lesz látható vasárnap.

A fesztiválon fellép a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, előadásukban hallható Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operája Rost Andrea és Palerdi András fellépésével, és elhangzik Alekszandr Szkrjabin Prometheus: A tűz költeménye című műve is június 19-én.

A rendezvényen bemutatkozik az idei operaíró verseny győztese, Albin Fries osztrák zeneszerző Nora című alkotása. Az Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni a Parasztbecsület című műve látható június 21-én, pénteken a miskolci Kálvária-dombon.

A miskolci közönséget felnőtteknek szóló bábopera is várja, „. és Echo” címmel. A fesztivál nyitónapi operagáláján Puccini, Sosztakovics, Korngold és Aldo Finzi muzsikájáé a főszerep, míg a zárógála 3 tenor koncertjén Verdi, Puccini, Gounod, Csajkovszkij és Strauss klasszikus operáinak áriái hallhatók.

A tíznapos fesztiválon a főprogram mellett utcai hangversenyek is hallhatók, valamint balett, kamarakoncert, kórusmuzsika, népzene, dzsessz és világzene szórakoztatja a közönséget.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!