Ugrás a tartalomra

Kedden "együtt énekel a város a gyermekekért, a pedagógusokért, az oktatásért"

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 14. szerda 18:13
A Herman Ottó Gimnázium közössége úgy döntött, hogy újabb figyelemfelkeltő akciót szerveznek. A gyermekek világnapján, szeptember 20-án közös éneklésre invitálják az emebereket, hogy együtt, így fejezhessék ki szolidaritásukat az iskola leváltott igazgatóhelyettesével, illetve felhívják a figyelmet az oktatás állapotára.

A Herman Ottó Gimnázium közössége által szignózott közleményben tudatják, hogy a szeptember 12-i élőláncos és vonulásos akció magas támogatottságát látva, illetve azért, mert "ezek hatására eddig nem történt változás egyik követelésünkkel kapcsolatban sem", újabb akciót szerveznek az intézmény tanárai és diákjai.

Képgalériánk a hétfői élőláncról és felvonulásról. Fotók: Mocsári László

Az Együtt énekel a város a gyermekekért, a pedagógusokért, az oktatásért elnevezésű megmozdulásra bárkit várnak, aki szimpatizál velük: "az óvodásokat, általános- és középiskolásokat, szakképzésbe járókat, egyetemistákat, pedagógusokat, szülőket, nagyszülőket, családokat, egészségügyi dolgozókat, közalkalmazottakat, köztisztviselőket, vállalkozókat, a városban működő kulturális intézmények, boltok, cégek dolgozóit, munkavállalói közösségeit, a nyugdíjasokat, a város minden lakóját, sőt az idelátogatókat is" - sorolják.

Mint írják, "a gyermekek jövőjének - egyúttal a mi közös jövőnknek - formálásában a család mellett a legmeghatározóbb eleme az oktatás-nevelés. Sajnos a hazai oktatásban rengeteg probléma van, így nem képes minden diák tehetségét kibontakoztatni, hogy vágyaikat beteljesíthessék". Ezért szeptember 20-án 17:30-tól a Szent István térre várják a támogatókat, hogy közösen elénekeljék Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk musicaljének Mi vagyunk a Grund! című dalát.

Arra is kitérnek, hogy az eseményt támogatja Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, tanár, korábbi iskolaigazgató. Egyúttal felhívják a figyelmet, hogy az esemény pártpolitikától független, ezért kérik az erre utaló szimbólumok mellőzését!

Praktikus információként megosztják a szervezők, hogy a helyszínen található ledfalon kivetített szöveg és kihangosított zenei alap segíti majd a közös produkciót. "Olyan lesz, mintha a színpadon állnánk, ráadásul el fog varázsolni bennünket az együtténeklés élménye is. S mivel az öltözet még a virtuális „színpadon” is fontos: összetartozásunk jeléül legyünk kockásban!" - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!