Ugrás a tartalomra

Kegyetlen bánásmód: fémhulladék almon tartotta a kutyáját

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 22. kedd 08:19
Állatkínzás miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 64 éves férfi ellen.

Az állat lábain az éles tárgyak metszett sérüléseket okoztak, ebből gyulladásos folyamat indult, hátulsó végtagjaira lebénult. Az elpusztulástól egy állatmentő alapítvány mentette meg.

A vádirat szerint a vádlott miskolci házának udvarán egy nyitott melléképületben, a falnak támasztott deszkák alatt, fémhulladék almon tartotta kan uszkár jellegű keverék kutyáját. Az állatnak rendszeresen nem adott megfelelő mennyiségű élelmet és vizet.

Tavaly télen az eb egyre elhanyagoltabb állapotba került, az éles fémhulladékok a lábain metszett sérüléseket okoztak, vérvesztesége lett és gyulladásos folyamatok indultak. A vádlott a gyógykezeléséről nem gondoskodott, így az eb végtagjai olyan mértékben károsodtak, hogy hátulsó lábaira lebénult.

A gondozási kötelezettség elmulasztása az állatnak szükségtelen fájdalmat és különös szenvedést okozott, 10 napon belül elpusztult volna, azonban egy állatmentő alapítvány önkéntesei 2021 decemberében elszállították az ingatlanról, állatkórházban a sérüléseit ellátták, és elhelyezték az alapítványnál a kutyát.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!