Ugrás a tartalomra

Kényelmesen és közvetlenül érvelhetnek a véradás mellett

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. február 17. csütörtök 14:08
Az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködésben adta át call centerét a Magyar Vöröskereszt csütörtök délelőtt a Meggyesalja utcán.
A Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb tevékenysége a véradásszervezés | Fotó: Mocsári László 

A véradás szervezésére hivatott országos hálózat révén összesen hét megyében negyven megváltozott munkaképességű dolgozó bonyolít majd hetente húszezer, évente pedig mintegy egymillió hívást. Mindennek Miskolc adja székhelyét, ahol az erre kijelölt irodában már jelenleg is nyolc fő telefonálhat – a további egységek home office-ból tárcsáznak.   

– Olyan véradókat keresünk majd meg, akik az elmúlt időszakban nem jelentek meg véradáson – vázolta a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója. Grubert Rolandtól megtudtuk: Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csongrád-Csanád és Békés megyében is elindul az új rendszer.

– Közvetlenül telefonon keresztül szeretnénk meggyőzni az embereket, megtudakolni, miért nem adtak vért mostanában, és tájékoztatni őket a hozzájuk legközelebbi véradópontról – taglalta. 

Tegnap kapták meg a felderítendő donorok listáját, a mai nap már égtek is vonalak

A megváltozott munkaképességű munkatársak az Országos Vérellátó Szolgálat által megküldött lista alapján azokat az úgynevezett „alvó donorokat” keresik fel, akik az elmúlt két évben valamilyen okból nem jelentkeztek véradásra. A szervezők abban bíznak, hogy az egységes rendszerbe foglalt új telefonos behívási módszernek köszönhetően a donorszámok emelkedni fognak. Továbbá a már alkalmazott szervezési technikák kiegészítése nyomán olyan véradók megjelenésére is számítanak, akik egy ideje kiestek a Magyar Vöröskereszt látóköréből. 

– Járvánnyal terhelt időszakban rendkívüli jelentősége van a kölcsönös segítségnyújtásnak – ez már Varga Andreától hangzott el. Az alpolgármester szerint az egészségügyi szolgáltatók és az ellátás megtámogatásában mindig a példaadás a legbeszédesebb. – Mindemellett azzal, hogy a szolgáltatás Miskolcról indul, hihetetlenül nagy támogatást kap a város is, mivel az itteni megváltozott munkaképességűek életében újabb előrelépés történhet. 

A Meggyesalja utca 22. szám alól hazánk legkülönbözőbb pontjaira érkezhetnek toborzó hívások 

Az ünnepélyes átadást követően a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete kerekasztal-beszélgetésre invitálta a megjelent munkaerő-kölcsönző cégek, szakmai szervezetek és a Kézfogás Klaszter alapítószervezeteinek vezetőit, így beszámolhatott meglátásairól a Savic Consulting Kft., a Trenkwalder Kft., a Mirehab Nonprofit Kft. és a Neat Nonprofit Zrt. is, melyek intenzív és széleskörű együttműködésben adhatják össze erőiket, hogy hatékony és hasznos segítséget nyújtsanak megváltozott munkaképességű embertársainknak. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!