Ugrás a tartalomra

Késsel a torkánál ébredt a szendrői nyugdíjas

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 14. kedd 09:59
Rablás, magánlaksértés és lopás miatt emelt vádat a Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy 22 éves férfi ellen - írta közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

Tudatták: a férfi tavaly novemberben egy több mint 80 ezer forint értékű tabletet és 18 ezer forint készpénzt lopott el egy autóból Szendrőben, majd egy decemberi hajnalon bement egy 86 éves, gyenge egészségi állapotú férfi szendrői lakásába.

A szobában dísztárgyakat készített össze, hogy elvigye, de a konyhában alvó sértett felébredt, erre a vádlott a mellkasára térdelt, és egy 22 centiméter pengehosszúságú kést szorított a torkához, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem ad neki pénzt, elvágja a nyakát.

A sértett közölte, hogy nincs pénze, mire a vádlott azt mondta, hogy ne hazudjon, hiszen most kapott nyugdíjat, azonban a sértett azt válaszolta, hogy még nem vette fel, és ha megöli, akkor sem tud pénzt adni neki.

A vádlott ekkor felállt a sértettről, aki felkelt az ágyból és a villanyt felkapcsolva felismerte a vádlottat, mire a vádlott újból kést szorított a nyakához, ismét pénzt követelve - eredménytelenül, mivel a sértett újból azt mondta neki, bármit csinál vele, nem tud adni, így a vádlott a körülbelül 15 ezer forintos dísztárgyakat magához véve távozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő, visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!