Ugrás a tartalomra

Közel 10 ezren érkeztek Ukrajnából vasárnap

MTI
Utoljára módosítva
2022. november 21. hétfő 07:48
Az ukrán-magyar határszakaszon 4935-en léptek be vasárnap Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4777-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI-t hétfőn.

A beléptetettek közül a rendőrség 198 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal vasárnap 125 ember, köztük 39 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.

Hozzátették, hogy a BRFK a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - írták.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!