Ugrás a tartalomra

Letartóztatásban a Dél-Kiliánban boxerrel és kalapáccsal verekedő férfi

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 30. hétfő 14:07
Olyan súlyos sérülést okozott ismerősének a városrész egyik lakásában, hogy az áldozat valószínűleg maradandó fogyatékosságot szenvedett el.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit súlyos testi sértés és kifosztás bűntettével gyanúsítanak - tudatta a Miskolci Törvényszék.

A gyanúsított május 26-án délután egy miskolci lakásban előzetes szóváltást követően egy kalapáccsal és egy boxerrel több alkalommal megütötte ismerőse fejét, majd a bántalmazás után elvette mobiltelefonját. A sértett súlyos fejsérüléseket szenvedett, nem zárható ki annak lehetősége, hogy a gyanúsított cselekménye maradandó fogyatékossága is okozott neki.

A bíróság álláspontja szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. Lehetséges, hogy szabadlábon újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezeket mérlegelve június 29. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzéssel szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Emlékeztetőül: Május 26-án az a pletyka terjedt el, hogy lövöldözés volt a környéken, azonban ez téves információnak bizonyult. A rendőrség tájékoztatása szerint súlyos verekedés zajlott le a lakótelep egyik lakásában. Bár a Miskolci Törvényszék közleménye erre nem tér ki, a leírtak alapján arra következtethetünk, hogy ennek az elkövetőjét tartóztatták most le.

(Címlapkép: Illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!