Ugrás a tartalomra

Lezárják Miskolc nagyobb parkolóit a hosszú hétvégén!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 09. csütörtök 23:43
A turisztikailag fontos, gyakran használt parkolókat a miskolci lakosság védelme érdekében nem lehet majd használni. Lényeges, hogy a lezárt és lakossági parkolással is érintett parkolókban az ott lakók továbbra is parkolhatnak.

Ahogyan arról beszámoltunk, a koronavírus járvánnyal szembeni védekezés érdekében a saját településükre további szigorító szabályokat alkothatnak és vezethetnek be a települések polgármesterei – jelentette be kedden Orbán Viktor miniszterelnök. 

A miskolci polgármesteri hivatal csütörtök éjjeli rendkívüli közleményében azt írja, Veres Pál, Miskolc polgármestere tekintettel a veszélyhelyzetben elrendelt meghosszabbított kijárási korlátozásra, a miskolci lakosság védelmében április 10. (péntek) reggel 8 órától április 13. (hétfő) 24 óráig elrendelte a turista forgalomban, és a hosszú hétvégéken gyakran használt parkolók lezárását.

Nőtt a forgalom

- A szigorításra azért van szükség, mert a jó idő és a parkolás ingyenessé tétele óta ugrásszerűen megnőtt a parkolók, ezzel együtt a főutca, a kirándulóhelyek forgalma is. Félő, hogy a húsvéti hosszú hétvége során – a tiltások ellenére is – ez csak fokozódna, még többen keresnék fel Miskolc népszerű turisztikai helyszíneit, ami pedig könnyen felgyorsíthatja a vírus terjedését - írják.

A közlemény hangsúlyozza, a járvány lassítására továbbra is egyetlen hatásos módszer van, az, ha mindenki, aki teheti otthon marad. Éppen ezért Miskolc város vezetése továbbra is arra kér mindenkit, hogy tartsa be a kijárási korlátozásokat, és ha teheti maradjon otthon.

A parkolók lezárásáról a fenti okok miatt döntött a városvezetés, bízva abban, hogy így megelőzhető a tumultus, a nagyobb tömeg kialakulása a kirándulóhelyek környékén, és ezáltal csökkenthető a fertőzésveszély is. 

A korlátozás betartását az önkormányzati rendészek és a rendőrség szigorúan ellenőrzik majd a húsvéti hétvégén.

Fontos, hogy a lezárt és lakossági parkolással is érintett parkolókban az ott lakók továbbra is parkolhatnak.

Zöld felületeken se!

A polgármesteri hivatal felhívja a figyelmet arra is, hogy Miskolc közterületein tilos és bírsággal szankcionálható közösségellenes magatartás a zöldfelületen történő parkolás, ezért felhívjuk a figyelmet arra, hogy az érintett területeken ne válasszák alternatívaként az út melletti vagy a zöld felületeket.

- A miskolctapolcai úton és Majális park felhajtónál a rendőrség ellenőrzi majd az autósokat, felhívva a figyelmet arra, hogy nem lehet parkolni a nagy parkolókban, valamint arra, kerüljék a csoportosulást és tartsák be a kijárási korlátozás előírásait – emelte ki a sajtóosztály.

A közlemény szerint a polgármester továbbra is kéri a lakosság megértését és az óvintézkedések feltétlen betartását.

Miskolc valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket tartalmazó sajtóközleménye elérhető a város hivatalos weboldalán.

 
A lezárt parkolók listája:
Lillafüred turisztikai parkolói
Diósgyőri vár környéke
Tapolca turisztikai parkolói
Avasi kilátó és környéke
Felső-Hámor turisztikailag frekventált részei
Majális park
Szent István téri nagy parkoló
Népkerti nagy parkoló
Kemény Dénes uszoda környéke
Ifi pálya környéke
Őskohó környéke
A lezárt és lakossági parkolással is érintett parkolókban az ott lakók továbbra is parkolhatnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!