Ugrás a tartalomra

Már a százhuszadik nyílt napot tartották

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 02. szombat 16:56
A rossz időhöz képest nem csökkent a látogatók száma, sőt, most még többen voltak, mint máskor szoktak lenni – nyilatkozta Szegedy Eszter, a Miskolci Állategészségügyi Telep vezetője. A szervezet komolyan törődik az utcára került kutyák és macskák sorsával.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Minden második hétvégén tart nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telep a Fonoda utcán, amikor is meg lehet ismerni az örökbe fogadni kívánt állatot. Ilyenkor sétáltatják meg a látogatók a kutyákat, amik nagyon örülnek a ketreceken kívüli testmozgásnak, nem beszélve a sok simogatásról.

Szegedy Eszter telepvezető elmondta, jó kapcsolatot ápolnak a Miskolci Második Esély Alapítvánnyal, amin keresztül számos országos szervezettel is megismerkedtek már. – A mostani nyílt napra jócskán érkeztek Budapestről a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát oldal kedvelői közül. Jelentős adományt is kaptunk tőlük, főleg kutya- és macskakonzervet, csirkehúst, riszt, tésztát. Szívesen segítenek minket az emberek pórázzal, nyakörvvel, játékokkal, ruhaneművel, törülközővel és takaróval is. Ez utóbbiakat az állatok alá tesszük, főleg a tél beálltával. Most várjuk azok jelentkezését, akik szalmát tudnak hozni telephelyünkre, hiszen a készleteink végesek, és úgy számoljuk, tél végéig nem tartanak ki – kérte a telepvezető, aki elmondta, szívesen veszik még a ketreceket, szobakenneleket, valamint tálakat.

Az örökbefogadáshoz személyes megjelenés szükséges, ha valaki kinézte a Miskolci Állategészségügyi Telep facebook-oldalán vagy a Városgazda honlapján az új házi kedvencet. A szervezet ezután környezettanulmányt végez, főleg a kerítés állapotát ellenőrzi, valamint hogy van-e kutyaház, illetve néhány kérdést is feltesz a leendő gazdinak a felelős állattartás témájában. Nagy gondot fordítanak arra is, hogy az állat ivartalanítva legyen, ezt az örökbe fogadónak kell elvégeztetnie.

A telep nyílt napjaira azok is betérhetnek, akik nem fogadhatnak örökbe állatot, de nagyon vágynak rá. Ilyenkor egy kiadós sétát tehetnek a kiválasztott ebbel. A következő nyílt nap november 16-án, szombaton lesz a Fonoda utcában délelőtt 10-től délután 2-ig.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!