Ugrás a tartalomra

Megkezdődött az oltási akcióhét, óriási a sor a kórházban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 22. hétfő 14:02
Hétfő reggel elindult az oltási akcióhét, kígyózó sorokról küldtek fotókat olvasóink.

De országszerte rengetegen élnek a lehetőséggel, az Index és a HVG is arról ír, hogy már a hétfői oltakozási akció megkezdése, 7 óra előtt rengetegen gyűltek össze a fővárosi oltópontoknál.

Fotó: MTI/Vajda János

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében november 22-e, hétfő és 28-a, vasárnap között oltási akcióhetet szerveztek a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 7 óra között.

A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a fent említett héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.

Az oltatlanok – kivételesen – előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontokra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el, és az oltásuk érkezési sorrendben történik.

Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglaló rendszert javasolják akár az első, akár a második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek oltóanyagot, és azt az üzemorvosok is beadhatják a munkatársaiknak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Oltóközpontja Miskolcon, a Szentpéteri kapu 72-76. szám alatt várja az oltakozni vágyókat. 

A kórházi oltópontokon öt vakcina elérhető: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. A védettség ugyanis minden vakcina esetében gyengül néhány hónap elteltével.

Fotó: MTI/Vajda János

A legfontosabb – hívja fel a figyelmet a megyei központi kórház is –, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, akár súlyos megbetegedést is okozhat.

Természetesen az oltási akcióhét után is fel lehet venni az első oltást.
 

További hírek

Olvasnivaló