Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023.05.11.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 11. csütörtök 08:06
Északkeletet estig nem éri el a csapadékzóna.

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján csütörtökön folytatódik a felhőzet felvonulása, így egyre nagyobb területen erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, ám az ország északkeleti felén napos, gomolyfelhős idő várható. Délnyugat felől tovább növekszik a csapadékhajlam, és a déli óráktól egyre többfelé kell esőre, záporra számítani, de északkeletet estig nem éri el a csapadékzóna. A keleti, délkeleti szelet nagy területen kísérik élénk, a Dunántúl középső részén erős széllökések. A Bakonyban viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 21 fok kötött alakul, de a tartósan felhős, csapadékos délnyugati tájakon hűvösebb, míg a naposabb északkeleten melegebb is lehet. Késő este 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Városszerte kiváló a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai szerint.

Útinform

Miskolci Városgazda közlekedési információi csütörtökre:

- A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

- 2023.04.25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.

- Balesetről nincs információnk!

- A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

- Félpályás terelésre lehet számítani:
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Bencések útja 79
Benedekalja u. 1-3  
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Erzsébet Királyné u. 54
Igazság u. 2
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Köztársaság útja 16
Középszer u. 12
Latorca 10
Lányi E. u 6
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4.
Móra F. u. - Erdő u. kereszteződés
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Réz u. 8.; 14
Róna u 1-3  
Selyemrét u. 2
Szekerész u 6.
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5.
Vécsey u.15
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Változnak az idők, és te nem biztos, hogy szívesen haladsz tovább ezzel az irányvonallal. Érdemes nyitottnak maradnod, ne zárkózz el az újdonságtól, de adj időt magadnak arra, hogy megszokd az újdonságokat.

Bika
Egyszerre próbálsz több lovat megülni, és ennek az lehet a vége, hogy nem csak elvész néhány fontos információ, de még meg is bánthatsz valakit azzal, hogy nem tartod elég fontosnak az ő ügyét.

Ikrek
Olyan sikereket érsz el, amik nagyon elégedetté tesznek valakit, ez pedig téged is boldoggá tehet. A bezsebelt sikerből hosszabb távon is profitálhatsz, de a mai napodat mindenképpen feldobja a dolog.

Rák
Másképpen látsz dolgokat, mint mások, és emiatt először kicsit kellemetlenül érezheted magadat. Pedig ha vállalod, hogy másképpen gondolkodsz, akkor más, és akár jobb eredményeket érhetsz el, mint a többiek.

Oroszlán
Kimerít, hogy mindig bólogatnod kell valaki másnak, és mostanra ez nem csak büszkeségi kérdéssé válik. Ha a korlátok megakadályoznak abban, hogy kiterjeszd a tehetségedet, akkor ideje cselekedni.

Szűz
Úgy érzed, szélmalomharcot vívsz, és nehezebb utat jársz, ami talán nem is vezet jobb eredményhez. Pedig érdemes kitartani, mert ha nem adod fel a küzdelmet, valóban forradalmi eredményt érhetsz el.

Mérleg
Minél nagyobb sikert érsz el, annál távolabbi célokat tűzöl ki magad elé. Ezzel nincs is baj, de ne feledd, hogy időnként engedned kell a pihenésnek is, legyél elégedett egy kicsit magaddal.

Skorpió
Hiába készültél fel minden szinten, ha nincs idő arra, hogy valakinek minden tudásodat átadd. Válaszd a legfontosabb érveidet, és ezek segítségével próbálj a magad oldalára állítani másokat. A többire már később lesz időd.

Nyilas
Ne mindig csak a kitaposott úton járj, merj eltérni a megszokottól, és használj ki minden lehetőséget. Ha nem kóstolsz bele mindenbe, akkor sosem fogod megtudni, hogy melyik íz is a te világod.

Bak
Csalódott lehetsz, amikor ma kiderül, hogy fölöslegesen öltél olyan sok energiát valamibe, ami talán feleslegesnek bizonyul. Semmi sem elvesztegetett idő, ha felismered a szerzett tudás jelentősségét.

Vízöntő
Sokkal többet aggódtál valami miatt, mint amennyit kellett volna. Ma kiderülhet, hogy a legtöbb aggodalmad fölösleges volt, és minden úgy alakul, ahogyan szeretted volna, vagy még jobban is.

Halak
Ne legyél telhetetlen, mert ha még több dolgot próbálsz megragadni, akkor az lehet a vége, hogy még azt is elveszíted, amit eddig sikerült megszerezned. Ne érd be kevesebbel, mint amit kaphatsz, de ne is akarj egyszerre túl sokat.

forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!