Ugrás a tartalomra

Nem kell már a maszk a vonatokon, autóbuszokon sem

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. március 05. szombat 12:33
Március 7-étől megszűnik a maszkviselési kötelezettség a MÁV-Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein is.
Fotó: MÁV-Volán-csoport

Hétfőtől már a közlekedési járműveken, az állomásokon és megállóhelyeken sem kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása - írta szombaton kiadott közleményében a MÁV-Volán-csoport.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a hatályos járványügyi intézkedésekkel összhangban járnak el, tették hozzá. Felidézik, hogy a kormány döntésének értelmében március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a közösségi közlekedési járműveken, illetve a nyitott és zárt állomásokon, megállóhelyeken sem.

A maszkhasználat azonban senki számára nem tiltott a továbbiakban sem, ezután is igény szerint hordható bárhol.

- A közlekedési társaság a továbbiakban is széles körben biztosítja a kényelmes és gyakran kedvezményes elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. Változatlanul vigyázzunk egymásra, a lázzal vagy meghűléses tünetekkel küzdő betegek lehetőség szerint maradjanak otthon, ne vegyék igénybe a vonatokat és buszokat - írták.

Ahogy arról mi is beszámoltunk csütörtökön, hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség a közösségi közlekedés mellett az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban, valamint a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során. Kivezetik a védettségi igazolványok használatára vonatkozó szabályokat is.

És a sportrendezvényekre vonatkozó korlátozásokat is feloldják, így a mérkőzések védettségi igazolvány nélkül látogathatók lesznek, és a zárt terekre vonatkozó maszkviselési kötelezettséget is eltörlik.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!