Ugrás a tartalomra

A népművészet nem ismer határokat

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 14. vasárnap 12:10
„Közös értékeink” címmel rendezett népművészeti fesztivált szombaton, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesült, ahol határon túli és hazai népi kézművesek, művészeti csoportok mutatkoztak be.
Beregi László képgalériája!

A népművészeti fesztivál a generációk közötti párbeszédről, az értékátadás ösztönzéséről, valamint a közösségszervezésről, hálózatosodásról és a hosszú távú határon átívelő együttműködések kialakításáról szól – vallja az egyesület.

Az egész napos, családi program keretében a Fügedi Márta Népművészet Egyesület mesterei, kézművesei határon túli partnereivel várta a nagyérdeműt.

Határon túli mestereket, barátokat és művészeti csoportokat hívtunk idén – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Gergye Zoltán az egyesület elnöke. Mint mondta, ahogyan ez a program címéből is kiderül, közösen mutatkozunk be a miskolciaknak. – Egyetlen célunk van; a népművészet, a hagyomány ápolása – emelte ki.

Mesterség bemutatók és kézműves vásár várta az érdeklődőket. A legkisebbekre is gondoltak: népi játszókert és népi játszóházi foglalkozásokra invitálták őket.

További hírek

Olvasnivaló