Ugrás a tartalomra

Pályázat játszóparkok létrehozására

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 03. szerda 14:46
A DIÓSGYŐRI HORIZONT Helyi Közösségi Stratégia keretében megjelent A „Tematikus városrészi játszóparkok létrehozása” című helyi felhívás.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályázni lehet a közösségi szinten irányított helyi fejlesztések – angol elnevezésén Community-led local development (CLLD) – megvalósítására. A Diósgyőri Horizont Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott „A tematikus városrészi játszóparkok létrehozása” című felhívás keretében 2–15 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást biztosít a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A felhívásra Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok, a Magyarország területén alapított és miskolci székhellyel/telephellyel rendelkező közalapítványok, jogi személyiségű civil szervezetek és nonprofit gazdasági társaságok nyújthatnak be pályázatot.

 A felhívás célja a városrészi identitás erősítése, a helyi hagyományok továbbélésének erősítése játszóterek, játszóparkok kialakításával, fejlesztésével.

Miskolc Diósgyőr akcióterületén számos kisgyermekes család él, ezért a terület fejlesztésének fontos eleme, hogy a szülők a városrészben is megtalálják a minőségi szabadidő eltöltésének lehetőségét. Ennek érdekében a hely karakteréhez illeszkedő játszóparkok létrehozását támogatja a kiírt pályázat.

A fejlesztések egy része kapcsolódik a helyi turisztikai attrakciókhoz, mivel ezeket a tematikus játszóparkokat nem csak a helyben élő családok használhatják napi szinten, hanem az ide látogató vendégek számára is élményt nyújthatnak.

Az összességében 27 millió forint forrásalapot kínáló felhívás európai uniós támogatással, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A felhívásról bővebb információt a www.diosgyorclld.hu oldalon találhat.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!