Ugrás a tartalomra

Pénteken kezdődik a közfoglalkoztatási kiállítás és vásár

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 03. kedd 17:19
Ismét a közfoglalkoztatásban készült termékekkel telik meg Miskolci belvárosa. Már épülnek a faházak a Szent István téren.

Idén nyílik meg a hatodik közfoglalkoztatási kiállítás és vásár, ahol kézműves termékeken kívül állást is ajánlanak az érdeklődőknek. A program sikerét mutatja, hogy ezreket vezetett át az elsődleges munkaerőpiacra. A közmunkások száma Miskolcon alig egy év alatt több mint felére csökkent.

Ilyen volt tavaly... Fotó: Mocsári László

Zene, tánc, ételek és italok. Tavaly például emu kolbászt, szalonnát és sajtokat is lehetett kóstolni Karcsa község standjánál. A termékek elkészítése százaknak nyújtott kiutat a munkanélküliségből. Idén a megye 16 járásából 92 kiállító mutatja be a közfoglalkoztatásban készült termékeit. Ezekből lehet vásárolni, a kitelepült foglalkoztatók pedig állást is ajánlanak az érdeklődőknek.

Fotó: Végh Csaba

Mindezt a kormánnyal szoros együttműködésben teszi Miskolc, hangsúlyozta a város jegyzője. Alakszai Zoltán elmondta, 9 év alatt Miskolcon a harmadára csökkent a munkanélküliek száma és egyre több közmunkás kerül át az elsődleges munkaerőpiacra. - Az elmúlt években nagy sikereket értünk el, hiszen a közfoglalkoztatásban résztvevők száma csökkent, ez azt jelenti, hogy Miskolc fejlődik és a miskolci gazdaság fejlődik, egyre több ember tud valós piaci, munkaerőpiaci körülmények között elhelyezkedni – nyilatkozta Alakszai Zoltán jegyző.

Miskolcon jelenleg 60 hajléktalant is foglalkoztatnak a közmunkaprogramban, ezzel segítik a leginkább hátrányos helyzetben lévőket- tette hozzá Miskolc jegyzője.A kiállításra és vásárra a Városgazda is kitelepül, mely a legtöbb közmunkást foglalkoztatja Miskolcon. A közfoglalkoztatási program, - melyre a kormány idén 31 milliárdot fordít- képzésekkel is segít átvinni az embereket a munka világába.

- Ma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ki tudjuk jelenteni, hogy aki szeretne dolgozni, aki akar dolgozni, az tud dolgozni és ez a legtöbb, amit elérhetett a közfoglalkoztatási program. Erről Demeter Ervin kormánymegbízott beszélt a sajtótájékoztatón.

A kormánymegbízott hozzátette, a közfoglalkoztatásban résztvevők egyszeri támogatást is kapnak idén. A programból bővebben a pénteken nyíló kiállításon is lehet érdeklődni Miskolc belvárosában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!