Ugrás a tartalomra

„Tanítsunk Magyarországért!” – élménynapokon ismerkedtek a diákok és a mentorok

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2023. február 24. péntek 11:27
A háromnapos program során közel kétszáz általános iskolás diák vett részt, akiket egyebek mellett zsonglőrködéssel, az élménybiológiai foglalkozással és a közösségi játékokkal vártak az egyetemen.
"Tanítsunk Magyarországért" - élménynapok a Miskolci Egyetemen - Juhász Ákos képgalériája

A Miskolc környékén található kisiskolák tanulóinak szervez élménynapokat február 22-én és 24-e között a Miskolci Egyetem Közösségi Szolgálati Irodája. A „Tanítsunk Magyarországért!” program keretein belül megvalósuló rendezvényen zsonglőrködés, az élménybiológiai foglalkozás, a közösségi játékok várták a tanulókat.

Az újonnan bevont általános iskolák, így Boldva, Onga, Ónod, Hejőkeresztúr és Szendrő most találkoztak először egyetemista mentoraikkal, ami a diákoknak, de az egyetemi hallgatóknak is fontos pillanat volt. A mentorok egyike Hordós Ernő Péter harmadéves gépész hallgató, aki a minap.hu-nak elmondta, már elsőéves kora óta szemezett a „Tanítsunk Magyarországért!” programmal, idén viszont bele is vágott.

Fotók: Juhász Ákos

- Már az első évben is úgy gondoltam, hogy ha nekem lehetőségem van arra, hogy segítsek általános iskolás gyerekeknek abban, hogy felkészítsem a továbbtanulásban, élményeket adjak nekik, akkor nekem ezt kötelességem is megtenni. Bízom benne, hogy nagy hatással leszek rájuk, és hogy azzal, amit én adni tudok nekik, többek lesznek, sikeresek lesznek az életben – mondta el Hordós Ernő Péter, aki elárulta azt is: a következő időszakban négy-öt gyerekkel fog heti rendszerességgel foglalkozni, és a korrepetáció mellett rendszeresen szeretne nekik élménynapokat is szervezni.

A Miskolci Egyetem 2019-ben kapcsolódott be a „Tanítsunk Magyarországért!” programba. Egyetemista mentorok motiválással, a tehetségek felismerésével és támogatásával igyekeznek segíteni Miskolc környéki kistérségekben élő általános iskolás gyerekeket jövőképük alakításában, a megfelelő életpálya kiválasztásában. A Miskolci Egyetem „Tanítsunk Magyarországért!” programjának szakmai felelőse elmondta, jelenleg százhatvan mentoruk van, akik több mint hatszázhetven gyermekkel foglalkoznak megyeszerte.

-  Most pont beiratkozási időszakban vagyunk, nagyon bízunk benne, hogy több hallgató is felfigyel majd a programra és beiratkozik, számos iskola vár arra, hogy egyetemista mentorokat kaphassanak a hatodikos hetedikes diákjaik – mondta el Ádám Anetta.

A szakmai felelős hozzátette, a mentorprogram számukra is sok tanulsággal szolgált. „Induláskor abban biztosak voltunk, hogy ez a program hasznos lesz az általános iskolásoknak, viszont azt láttuk az elmúlt években, hogy ez az egész ugyanolyan hasznos a mentoroknak is. Ők egyetemistaként itt nemcsak fiatal felnőttekké fejlődnek, de ezzel párhuzamosan javul a kommunikációs, a problémamegoldó, az irányítási készségük, személyes kompetenciájuk, és ez fantasztikus hatással van rájuk. Valószínűleg ezért is ragaszkodnak annyira a programhoz, amellett, hogy ez egy nagyon jó ösztöndíj lehetőség is” – fűzte hozzá Ádám Anetta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!