Ugrás a tartalomra

Türelmet kér a vendéglátósoktól az operatív törzs

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. január 25. hétfő 12:37
Müller Cecília és Kiss Róbert szerint lehet majd enyhíteni, ha lesz elég oltóanyag, addig viszont még türelmesnek kell lenni.

- Akkor lehet fokozatosan enyhíteni a vendéglátóhelyekre vonatkozó jelenlegi korlátozásokat, ha megfelelő mennyiségű oltóanyag érkezik Magyarországra és a magyar emberek széleskörű oltását végre lehet hajtani – ezt a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese jelentette ki, miután ismertette hány emberrel, illetve hány üzlettel szemben sikerült intézkedniük egy nap alatt.

Kiss Róbert a vendéglátóhelyek üzemeltetőinek és tulajdonosainak türelmét és együttműködését kérte.

Az országos tisztifőorvos mint mindig, ma is az aktuális járványügyi helyzetről beszélt. Müller Cecília szerint kedvezően alakulnak Magyarországon a járványügyi adatok, főleg a környező országokéhoz hasonlítva, van ahol már megkezdődött a harmadik hullám. Hozzátette, a vírus a mutációi sok helyen okoznak „fejtörést”. 
Ezen a héten is érkezik oltóanyag – bár Müller Cecília szerint ez sem lesz elegendő ahhoz, hogy lazítsanak az intézkedéseken, ezért mindenkitől türelmet kért. 

- A hétfői napon 11.115 fő, kedden 25.155 fő beoltására elegendő Pfizer vakcina érkezik, a Moderna pedig vasárnap küld majd kilencezer ember beoltásához szükséges oltóanyagot – sorolta.

Elhangzott az is, az AstraZeneca az eredetileg tervezettnél kevesebb vakcinát tud szállítani, így bár Magyarországon engedélyezték, egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy mikor és milyen mennyiségben tud majd ehhez hozzájutni az ország.  Végül hozzátették: az Oroszországból rendelt, egymillió ember beoltására elegendő Szutnyik-V vakcina három részletben (30, 60 és 90 napon belül) érkezik Magyarországra.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!