Ugrás a tartalomra

Újra ültető majálist tartottak a Csilla Bárónő Szeretetotthonban

Miskolc Tv - minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 25. csütörtök 15:36
Bevirágozták a napot és az otthon Rácz Ádám utcai telephelyét is.
Fotók: Juhász Ákos

Az 1994-ben nyitott „Csilla Bárónő” Szeretetotthonban súlyos, középsúlyos és halmozottan sérült – 18. életévét betöltött – értelmi fogyatékos emberek tartós bentlakásos ellátását, szociális foglalkoztatását biztosítják. Az intézmény csütörtökön egy szép hagyományát élesztette újra.

- A pandémia előtt minden évben szerveztünk az ellátottjaink és a hozzátartozóik számára egy úgynevezett ültető majálist. Ennek során beültettük a teraszainkat és a különböző tereinket szép virágokkal. Ez a hagyomány a világjárvány alatt megszakadt – meséli a Miskolc Tv stábjának Tóthné Molnár Katalin, a Szeretet Alapítvány Csilla Bárónő Szeretetotthon alapítója. – Ügy gondoltuk, ideje lenne folytatni a hagyományt, így meghívtuk a társintézményeinket és az ő ellátottjaikat is a közös virágültetésre.

A Csilla Bárónő Szeretetotthon vendégeként négy másik intézmény vett részt az ültető majálison. A Szimbiózis Alapítványt, a MÁON Református Szeretetotthont, az Autista házat és az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítványt fogadták a szeretetotthon Rácz Ádám utcai telephelyén.

- Sok fejtörést okozott, hogy ebben a gazdaságilag nehéz időszakban milyen programokat szervezzünk az ellátottjaink számára – beszélt a program hátteréről Tóthné Molnár Katalin. – Arra jutottunk, hogy a legtakarékosabb, mégis izgalmas program, ha találkoznak egymással a régi ismerősök. A fent említett társszervezetek gondozottjai és a mi bentlakóink közül sokan jártak egy óvodába, iskolába, így számos személyes kapcsolat alakult ki a múltban. Ezért elevenítettük fel az ültető majálist. Akik a koruk vagy a betegségük miatt nehezen mozognak, és nem képesek elhagyni a ház falait, számukra is kell valamiféle kapcsolatteremrési lehetőség. Most mi látjuk vendégül a többi intézményt, de ők is jelezték már, hogy nyitottak a további közös programokra.

A Csilla Bárónő” Szeretetotthon egyébként jelenleg is teltházzal üzemel: 44 bentlakónak biztosítanak helyet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!