Ugrás a tartalomra

Vitát generálnak és új utakat nyithatnak a kutatás-fejlesztésben

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. június 21. péntek 09:44
Több mint ötszáz egészségügyi szakember látogatott Miskolcra az ország minden részéből, hogy tudományos tanácskozáson vegyen részt.
Fotók: Juhász Ákos

Miskolc ad otthont csütörtökön és pénteken a Magyar Ortopéd Társaság hatvanötödik kongresszusának. A találkozó ünnepélyes megnyitója a Miskolci Egyetemen, csütörtökön délután volt. 

A hivatalos kezdés előtt sajtótájékoztatót tartottak, ahol Zsákai Zsolt a kongresszus elnöke, a Borsod-Abaú-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház ortopéd sebészeti osztályának vezetője kezdte a köszöntők sorát. A kétnapos tanácskozás egy régóta várt esemény a városban, külön öröm, hogy a Miskolci Egyetem adhat otthont a rendezvénynek – vélekedett a főorvos, majd hozzátette, a régiót visszacsatolja az ortopéd sebészeti tudományos életbe. 

Udvarhelyi Iván, a Magyar Ortopéd Társaság elnöke elmondta, hogy ez a kongresszus mindig az év egyik kiemelt eseménye. Egy olyan tudományos fórum, ahol a kollégák ismertetik eredményeiket, vitát generálnak, új utakat nyithatnak kutatás-fejlesztésben, műtéti technikákban. A főorvos tudatta továbbá, hogy az ortopédia és a traumatológia szorosan összekapcsolódik, ezért tizenhárom éve már közös kongresszusokat is tartanak. Az esemény ezúttal is fontos eszmecserék színtere. 

Azon túl, hogy a helyet biztosítják, szakmailag is képzéseikkel kapcsolódnak az ortopédiai szakterülethez – emelte ki Kiss-Tóth Emőke a kongresszus védnöke, a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja. A kétnapos tanácskozáson nem csupán a képzésekkel, de az egyetem szellemiségével is szeretnék megismertetni a részvevőket. 

Juhász Ákos képgalériája

Nagy öröm, hogy Miskolc ismét bekapcsolódhat az ortopédia tudományos életébe – hangoztatta Csöbör Katalin, a kongresszus védnöke. Az országgyűlési képviselő hozzáfűzte, hogy az egészségügyben nagy szükség van a szakmai konzultációkra, az ehhez hasonló tanácskozásokra és a kormány szerepvállalására is, ami a fejlesztésekben mutatkozik meg. 

Mindenkinek az az érdeke, hogy a rendelkezésre álló tudást megossza. A kongresszussal nyer az orvosi szakma, az egyetem, mint helyszín, de Miskolc városa is – hangsúlyozta Kiss János, a kongresszus védnöke. Az a háromszáz ember, aki részt vesz a konferencián, szerezhet Miskolcról olyan benyomásokat, amelyek segítik a további hasonló események létrejöttét – jegyezte meg az országgyűlési képviselő.   

A kongresszus mindkét napján előadások és szekció ülések, valamint orvosi eszközök és eljárások interaktív bemutatója színesíti az eseményt. 

További hírek

Olvasnivaló