Ugrás a tartalomra

Zenés színházi produkciókkal bővült a Perkupai Operafesztivál kínálata

MTI
Utoljára módosítva
2024. július 29. hétfő 14:01
A József Attila Színház két előadása is szerepel a péntektől vasárnapig tartó Perkupai Operafesztivál ingyenes programjai között.
Fotó: Perkupai Operafesztivál

Szegedi Csaba bariton, a Magyar Állami Operaház művésze 7. alkalommal rendezi meg gyermekkora helyszínén, a csaknem 800 lelket számláló borsodi községben a Perkupai Operafesztivált - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A minden évben bővülő programkínálatban az idén két zenés színházi produkció is szerepel a József Attila Színház vendégjátékában. A péntek esti nyitóelőadás Willy Russel-Békés Pál-Fodor Ákos "Vértestvérek" című musicalje, míg szombat délelőtt Janik László-Kazár Pál "Sárkányölő Krisztián" című mesedarabja látható a Galyasági Ház udvarán felállított szabadtéri színpadon - tájékoztattak. 

A szombati programok ezt követően a Sebő együttes népzenei koncertjével folytatódnak a Szent István király római katolikus templomban, majd a református templomban Miller Zoltán és Vágó Bernadett lép fel. A Szekeres László zongorista közreműködésével megvalósuló zenés műsorban a perkupai születésű költő, Kalász László versei is hallhatók lesznek - tudatták. 

Késő délután ezen a helyszínen Lukács Gergely, a Magyar Állami Operaház tubaművésze ad rézfúvós koncertet és tart hangszerbemutatót barátaival. A műsorban közreműködik Csikota Gergely (trombita, Budapesti Fesztiválzenekar), Szászi Benedek (trombita, Concerto Budapest), Lakatos Péter (kürt, Magyar Állami Operaház) és Bence Csaba (harsona, Magyar Állami Operaház) - sorolták. 

Az estet hagyományosan operagála zárja, amelyen Szegedi Csaba két operaházi partnerét látja vendégül. Pasztircsák Polina és Brickner Szabolcs - Szegedi Csabához hasonlóan - az Opera legrangosabb elismerése, a kamaraénekesi cím birtokosai, emellett rendszeresen lépnek fel Európa rangos operaházaiban. A perkupai koncertre az operairodalom legszebb áriáival és duettjeivel készülnek, zongorán kísér Tóth Sámuel Csaba karmester - olvasható a közleményben.

Mint írják, a fesztivált vasárnap délelőtt hálaadó istentisztelet zárja a perkupai református templomban. A Perkupai Operafesztivál a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg - írták. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!