Ugrás a tartalomra

Egyház

Utoljára módosítva
2019. június 13. csütörtök 10:30
Jézus a mi királyunk – ezzel a címmel tartott tanévzáró, egyben vakációnyitó koncertet és elmélkedést a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága, valamint az edelényi Szent Miklós görögkatolikus iskola szerdán a miskolci sportcsarnokban.
Utoljára módosítva
2019. június 15. szombat 11:48
Negyedik alkalommal rendezik meg a Miskolci és Észak-Magyarországi Regionális Testvéri Találkozót, a MIÉRTT-et.
Utoljára módosítva
2019. június 10. hétfő 09:43
Pünkösdi gondolatok Galambvári Péter görögkatolikus parókustól és Pető Judit evangélikus iskolalelkésztől.
Utoljára módosítva
2019. június 09. vasárnap 17:26
Valódi emberi közösséget szorgalmazott a közösségi oldalak helyett Ferenc pápa a Szent Péter téren celebrált pünkösdvasárnapi miséjében.
Utoljára módosítva
2019. június 09. vasárnap 07:55
Pünkösdi gondolatok Berkes László római katolikus plébánostól és Szabó Sándor református lelkipásztortól.
Utoljára módosítva
2019. június 08. szombat 11:07
A pünkösd előtti várakozás hangulatában gyülekeztek a hagyományos búcsúra érkező zarándokok Csíksomlyón a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben, amely még a múlt szombati pápai mise jegyeit viseli magán.
Utoljára módosítva
2019. június 09. vasárnap 11:58
Pünkösdkor, húsvét után ötven nappal a Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. Pünkösd – húsvét és karácsony után – a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.
Utoljára módosítva
2019. június 01. szombat 17:19
Kora reggel érkezett meg a magyarországi zarándokokat szállító vonat Csíkszeredába. Sokan döntöttek úgy, hogy pápalátogatás miatt elzarándokolnak a kegyhelyre: több mint százezer hívő várta Ferenc pápát a hegynyeregben. A többségében ortodox vallású Romániában éppen húsz évvel ezelőtt járt először a katolikus egyház vezetője, méghozzá II. János Pál pápa. Ferenc pápa viszont az első, aki Erdélybe is ellátogatott – közölte az M1 Híradója.
Utoljára módosítva
2019. június 01. szombat 11:29
„Hálás vagyok azért, hogy iskolánk az elmúlt negyedszázad alatt áldozatkész, kreatív, innovatív és keresztyén munkatársi közösségé alakulhatott” – vallja a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon igazgatója. Ábrám Tibor kiemelkedő szaktudása és emberi magatartása, keresztyén szellemiségű pedagógiai munkája alapján idén Pedagógiai díjban részesült.
Utoljára módosítva
2019. május 14. kedd 13:03
Rakaczki Bence. A név, amely minden túlzás nélkül hosszú évtizedekre beíródott a magyar labdarúgást kedvelő emberek szívébe. Csodagyerekként robbant be ebbe a közegbe, hogy öt évvel ezelőtt csodálatos emberként térjen vissza Teremtőjéhez. Kivételes, nagybetűs egyén képe rajzolódik ki előttünk, aki minden örömét és szenvedését Istennek ajánlotta, akinek halálos ágyán utolsó mondata ez volt: „Köszönöm, Istenem!”
On

Programok

-
főleg a belváros
-
Minorita templom