Ugrás a tartalomra

Egyház

Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. június 14. hétfő 12:51
A munkát hétvégén végzik el, a templom előtti útszakaszt pedig átmenetileg teljesen lezárják majd a forgalom elől. 
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 12. szombat 10:35
Jézus szíve búcsút tartottak június 11-én a miskolctapolcai sziklakápolnában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 12. szombat 10:26
Jézus Szíve ünnepét tartották péntek este 6 órától a perecesi római katolikus templomban. Ezen az alkalmon körmenetet is szervezett a helyi atya a temetőbe a mintegy százéves, a napokban felújított fakereszthez, ami már nagyon rossz állapotban volt.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. június 10. csütörtök 08:53
Mindig olyan, mintha hazajönnék – mondta Frölich Róbert, akit idén újra országos főrabbinak választottak. Első vidéki útja Miskolcra vezetett.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 07. hétfő 09:23
A Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökévé szentelték Pásztor Dánielt vasárnap.
On
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2021. június 04. péntek 16:38
Pásztor Dánielt vasárnap délután 2 órakor szentelik a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökévé, az alkalmat élőben közvetíti a Miskolc Televízió.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. május 27. csütörtök 14:28
A Miskolci Zsidó Hitközség új elnöke Deutsch Miklós lett, aki csak a pozitívumok felé szeretné fordítani a figyelmet. „Legfontosabb a hitélet és az imádság” – mondja.
Forrás
Parai Roland - Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. május 28. péntek 16:13
Teljesen elbontották a régi tornyokat, már csak a bádogosok dolgoznak a Hősök terén felállított új toronyszerkezet fedésén, hogy néhány hét múlva elfoglalják méltó helyüket a gigantikus ácsolatok. Mint megtudtuk, a munka során több érdekességet is találtak a magasban, amit a munka végeztével a nagyközönség is megtekinthet majd a templom pincéjében. Parai Roland videóriportja.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 24. hétfő 08:40
Az ünnep egyik üzenete az lehet számunkra, hogy ismerjük fel Krisztust mindazokban, akiket lenéztünk, gyaláztunk, akikkel szemben igazságtalanok voltunk – írja pünkösdi gondolataiban Skublics Máté, a Miskolc Selyemrét Római Katolikus Plébánia plébániai kormányzója.
Forrás
Zsúgyel János
Utoljára módosítva
2021. május 17. hétfő 14:24
Az elmúlt évtől az Éltető Lélek Alapítvány kiadásában megjelenő lap tizenhat éve tájékoztatja olvasóit a város és a régió egyházi életének eseményeiről, a keresztények társadalmi felelősségvállalásának történéseiről. A 2021. év első száma ezekben a napokban kerül a miskolci keresztény gyülekezetek és egyházi fenntartású intézmények olvasóihoz.

Programok

-
Miskolc és környéke