Ugrás a tartalomra

Egyház

Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. május 17. kedd 18:27
Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére szervezett programot a Szent Lázár Lovagrend a Győri Kapui Tagiskolában. 
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 05. csütörtök 13:49
Negyvennapos zarándoktúrájuk részeként Miskolcra is ellátogatott az a csoport, amelynek úticélja a csíksomlyói búcsú. A Városházán tett látogatásuk során Veres Pál polgármester látta őket vendégül.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 29. péntek 19:30
A kommunista rendszerek politikai megfontolásból – a dolgozó népre hivatkozva – kiemelt ünnepként kezelték május elsejét. De tényleg csak ennyi van mögötte? Lássuk, mit ír róla a világháló enciklopédiája. 
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 29. péntek 13:51
Összművészeti kulturális est néven hirdeti a Belvárosi Evangélikus Gyülekezet a hosszú fennállást ünneplő rendezvényét. Szombaton és vasárnap felelevenítik az elmúlt századokat is végignéző épület történetét. Nem evangélikusoknak is érdekes történelemóra lehet mindkét nap.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 17. vasárnap 10:32
Ezek voltak Krisztus első szavai húsvétvasárnap.
Forrás
minap.hu / valaszonline.hu
Utoljára módosítva
2022. április 15. péntek 16:35
„Akik Jézust keresztre feszíttették, ők is azt hitték, hogy ezzel az igaz hitet szolgálják” – foglalja össze az idei nagypéntek üzenetét Hodász András a Válasz Online-nak adott nagypénteki nagyinterjújában. 
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2022. április 11. hétfő 19:16
Wittner Mária pedig átvehette az Oláh Miklós díjat a Kossuth utcai református templomban megtartott virágvasárnapi ünnepi istentiszteleten.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. április 10. vasárnap 09:04
A húsvét közeledtével feldereng szemünk előtt a sonkatál, a fonott kalács, a sárga túró és a zserbó – ami minden hazai ünnep lekvártöltetű nagyágyúja tulajdonképpen. Most azonban teszünk egy mediterrán kitérőt, hogy megvizsgáljuk, mi kerül az olaszoknál a húsvéti asztalra. Az olasz konyha húsvétkor is hozza a tutit: most egy profi tolmácsolásában ismerkedhetnek meg vele olvasóink.
Forrás
minap.hu//Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. március 28. hétfő 13:41
Vasárnap passiójáték várta a Kálvária dombra kilátogatókat. Mintegy 100, a Mindszenti Római Katolikus Plébániához tartozó gyermek idézte meg Jézus szenvedéseit.
Forrás
Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. március 22. kedd 12:02
Északkeleti szomszédunkért és a békéért tartott közös imádságot a Miskolc-Diósgyőri Görögkatolikus templomban vasárnap délután az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat.