Ugrás a tartalomra

Tudomány

Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 21:14
A kecskék számára teljesen normális, ha földet és homokot esznek „köretnek” egy kiadós, fűvel és növényekkel teli étkezéshez, de ezek folyamatos ropogtatása ellenére sem tűnik úgy, hogy foguk kopna.
Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 07:36
A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
Utoljára módosítva
2019. június 14. péntek 13:49
Az SEG Automotive csapatot indít és szponzorálja is a hétvégi, 24 órás elektromos robogó versenyt.
Utoljára módosítva
2019. június 12. szerda 14:57
A felmelegedés 17 százalékkal csökkentheti a vizek élővilágát. A világ óceánjai hal- és egyéb állatállományának egyhatodát veszíthetik el a évszázad végére, ha a klímaváltozás a jelenlegi mértékben zajlik – vélik tengerbiológusok.
Utoljára módosítva
2019. június 12. szerda 13:51
Brit kutatók azonosították az érelmeszesedés mögött álló folyamatot és állatkísérletekben kimutatták, hogy az akne kezelésére általában használt gyógyszer hatékony gyógymód lehet a betegségre.
Utoljára módosítva
2019. június 08. szombat 20:05
A Microsoft amerikai információtechnológiai óriásvállalat titokban törölte az egyik adatbázisát, amely több mint tízmillió képet tartalmazott mintegy százezer személyről – jelentette pénteken az amerikai sajtó.
Utoljára módosítva
2019. június 08. szombat 07:59
Villámárvizek elleni védekezést segítő okostelefon-alkalmazást fejlesztett ki a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) a Technokrats Kft. közreműködésével
Utoljára módosítva
2019. június 03. hétfő 13:11
Az Ericsson Magyarország huszonegyedik alkalommal adta át a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjakat. Idén is összesen nyolc tanár vehette át a díjat és a vele járó pénzjutalmat. Az idei díjazottak között volt Tepliczky István is, a miskolci Herman Ottó Gimnázium fizika tanára.

Utoljára módosítva
2019. június 01. szombat 12:50
Péntek este Tesláikkal megérkeztek – csendben „besuhantak” – Miskolcra az Elektrik Marathon futam résztvevői. A modern technológiákat és környezetbarát megoldásokat népszerűsítő versenyzőket Vécsi György polgármesteri biztos fogadta a Szent István téren.
On
Utoljára módosítva
2019. május 31. péntek 16:53
Pályaválasztás előtt álló diákokat vártak a Miskolci Egyetem ökumenikus pünkösdi nyílt napjára. Több száz egyházi iskolákba járó tanulók érkeztek a campusra. A rendezvényen nem csak a képzésekkel, hanem az egyetem hitéletével is megismerkedhettek a középiskolások.


Programok

-
Uránia-terem
-
Inkubátorház (Andrássy 96.)
-
Tudomány és Technika Háza
-
Miskolci Nemzeti Színház