Ugrás a tartalomra

Tudomány

Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. június 21. hétfő 14:44
Antiepileptikus hatással van az agyra Mozart zenéje, és lehetséges kezelést jelenthet az epilepsziás rohamok megelőzésére egy új kutatás szerint, amelyet az Európai Neurológiai Akadémia 7. virtuális kongresszusán mutattak be.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. június 15. kedd 09:33
A szakképzés átalakulásának vannak olyan előremutató jelei, amelyek már most is láthatóak.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. június 09. szerda 09:04
A Miskolci Szakképzési Centrum (MSZC) együttműködésbe kezd Kassa egyik meghatározó oktatási intézményével, a Szakkay József Szakközépiskolával. A program célja, hogy mindkét oldalon olyan szakemberképzés induljon, ami megfelel a jelen kor elvárásainak.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. május 26. szerda 10:59
Áttörést hozhat a Pozitron-Diagnosztika Központ több százmillió forintos fejlesztése a prosztatarákkal diagnosztizáltak életében; az innovatív magyar egészségügyi cég által kifejlesztett nyomjelző anyag ugyanis a betegeknél az áttéteket minden eddigi módszernél pontosabban mutatja ki - ismertette Szakáll Szabolcs nukleáris medicina szakorvos, a Pozitron-Diagnosztika Központ orvos igazgatója az MTI-nek.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. május 25. kedd 14:50
Karikó Katalin kutatásaival beírta nevét az orvostudomány történetébe, így nem volt kérdés, hogy a legmagasabb szakmai díjjal jutalmazzuk munkásságát – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden, miután Semmelweis Ignác-díjat adományozott a biokémikusnak, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiája szabadalmaztatójának.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. május 25. kedd 10:30
Algákban termelődő fényérzékeny fehérjék segítségével sikerült részlegesen visszaadni egy korábban teljesen vak férfi látását.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 20. csütörtök 10:47
Két fiatal mérnök hölgy találkozása, közös ötlete oldja meg a kávézacc újrahasznosítását. Az általuk kidolgozott technológiával egyedi tárgyakat, akár divatos lámpabúrát is lehet készíteni 3D technológiával.
On
Forrás
index.hu
Utoljára módosítva
2021. május 09. vasárnap 08:04
Vasárnap hajnalban a Földbe csapódott a kínai hordozórakéta.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 23. péntek 09:04
Ami másnak szemét, az nekik alapanyag – Borsodi Eszter és Tamási Kinga a Miskolci Egyetemen ismerkedett meg egymással, kávézaccos ötletükkel különdíjat nyertek, sőt megrendeléseik is vannak már. A környezetvédelem és az újrahasznosítás miskolci nagyköveteivel beszélgettünk.
Forrás
liner.hu
Utoljára módosítva
2021. április 19. hétfő 10:06
A különleges fények segítségével azok az objektumok, amelyeken a nyalábok áthaladnak, úgy néznek ki, mintha valójában ott sem lennének.

Programok

-
Miskolc és környéke