Ugrás a tartalomra

Tudomány

Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. április 05. vasárnap 09:33
Fontos lenne, hogy megértsük a válság üzenetét: az élet úgy nem folytatható, ahogyan eddig, viszont folytatható más utakon-módokon – mondja Szabó-Tóth Kinga szociológus, aki odafigyelésre, magabiztosságra, és a pillanatok megélésére int mindenkit. Interjúnk.
Forrás
hvg.hu
Utoljára módosítva
2020. április 03. péntek 15:43
Amerikai kutatók szerint egy-egy területen a szennyvízben hamarabb megjelenik a koronavírus, minthogy tömegessé válna a fertőzés.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. április 03. péntek 13:09
Folytatódnak a Hold- és Mars-missziók előkészületei az amerikai űrkutatási hivatalnál (NASA) a koronavírus-járvány ellenére is.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. április 03. péntek 13:22
Emberfélék három faja is élt egy időben egymás közelében a mai Dél-Afrika területén - állapította meg egy új kutatás.
Forrás
origo.hu
Utoljára módosítva
2020. április 03. péntek 09:05
Az Óbudai Egyetem szakértői jelenleg egy olyan, az intenzív ellátásban kulcsfontosságú lélegeztetőgépen dolgoznak, amely egyszerre akár több tucat beteg ellátását teszi lehetővé, a jelenleg alkalmazott és csak egyetlen beteg ellátását biztosító készülékekkel szemben. A kormányzat által is támogatott fejlesztés áttörést hozhat az intenzív ellátás hatékonyságában.
Forrás
MTI.hu
Utoljára módosítva
2020. március 31. kedd 15:39
A rák több mint 50 típusát mutathatja ki egy egyszerű vérvizsgálat, gyakran az első jelek vagy tünetek megjelenése előtt egy új kutatás szerint - olvasható az MTI-n.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 30. hétfő 20:39
A Mercedes Forma-1-es csapata is segített angol kutatóknak, hogy egyetlen hét alatt fejlesszenek légzéskönnyítő eszközt az új koronavírustól megbetegedett pácienseknek - adta hírül a BBC hírportálja.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 30. hétfő 19:44
Mesterséges intelligenciával működő kicsiny szenzort fejlesztettek izraeli tudósok az új koronavírus okozta Covid-19 korai diagnózisára, egy másik izraeli kutatócsoport a kórházi szobák gyors fertőtlenítésére dolgozott ki új, UV-sugárzáson alapuló módszert.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. március 23. hétfő 09:35
Egy liberális demokráciában meglepetést kelthet a „totális” hatalom, ez azonban még a veszélyhelyzet esetében is jól körülhatárolható, és – ha nem megfelelően „használják” – korlátozható, éppen a nép által – mondja Fekete Sándor politológus, akit a koronavírus nemzetközi politikai aspektusairól kérdeztünk.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. március 10. kedd 13:53
Felrobbant egy fekete lyuk az Ophiuchus galaxishalmazban, a detonáció a Földtől több százmillió fényévre következett be.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!