Ugrás a tartalomra

Tudomány

Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 16. szombat 08:34
Az ELTE, a Hamburgi Egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatói a korábbi elképzeléseket is magába foglaló környezetoptikai magyarázatot találtak arra, hogy a Nap égi mozgását már nem követő érett napraforgóvirágzat miért néz állandóan kelet felé.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 14. csütörtök 15:49
A tervek szerint március 22-én startol Bajkonurból a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatóinak és oktatóinak új űreszköze, a SMOG-1 zsebműhold - közölte a hírt honlapján a BME.
Forrás
telex.hu
Utoljára módosítva
2021. január 04. hétfő 10:59
Azt vizsgálják majd, hogy a hosszú mesterséges lélegeztetési ciklusok után történik-e tüdőszövet-sérülés.
Forrás
telex.hu
Utoljára módosítva
2020. december 27. vasárnap 10:33
A német BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszeripari vállalatok által kifejlesztett vakcina az első EU-ban engedélyezett koronavírus elleni oltóanyag.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 19. szombat 15:55
Az amerikai űrügynökség a Boston Dynamics mérnökei által kifejlesztett robotkutyákat szeretnék felderítés céljából a vörös bolygó felszínére bocsátani.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 16. szerda 22:37
December 21-én nem csak az dől el, érvényben maradnak-e szenteste is a szigorítások, de megfigyelhetünk majd egy különleges, 20 évente látható, a Bibliában is szereplő együttállást.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. december 09. szerda 08:24
Egy ötezer éves gyilkosság körülményeit tárták fel spanyol kutatók. A Journal of Paleopathology folyóiratban publikált tanulmány szerint az áldozat egy ötvenes éveiben járó férfi volt, akit egy éles tárggyal, vélhetően kőszekercével vágtak fejbe.

Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. december 05. szombat 13:45
Immunrendszerük különbözősége és vérereik jobb állapota azon tényezők között van, amely megvédi a gyerekeket a súlyos Covid-19-től - állapították meg ausztrál és svájci kutatók.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. december 01. kedd 14:42
Az első lépést megtette a Miskolci Egyetem és az űriparban nemzetközi hírnévre szert tett Admatis Kft.: együttműködési megállapodásuk az űrtechnikához kapcsolódóan oktatási és kutatási tevékenységekre, azon belül is anyagtudományi, gépészeti és térinformatikai területekre terjed ki. A miskolci városvezetés támogatásáról biztosította a feleket.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 24. kedd 21:03
A Miskolci Egyetem és az Energiatudományi Kutatóközpont képviselője írta alá azt a szerződést, ami alapján Budapesten fogadják campus hallgatóit amellett, hogy kutatásokban és pályázatokban működik majd együtt a két intézmény.
On