Ugrás a tartalomra

Tudomány

Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. december 07. szombat 10:00
Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. december 05. csütörtök 14:46
Két magyar szakembert is díjaztak kapott az Amerikai Mikrobiológusok Társaságának idei versenyén az Agar Arton, mikrobákból alkotott festményeikért.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. december 04. szerda 14:16
Mesterséges idegsejteket fejlesztettek ki brit kutatók, az apró „agyi chipek” olyan betegségek gyógyításához jelenthetnek új utakat, mint az Alzheimer-kór – írta a BBC hírportálja.
Forrás
Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 27. szerda 17:10
Felismerve a robotikaoktatásban rejlő óriási potenciált, valamint a miskolci gimnáziumban folyó magas szintű oktatás kínálta lehetőségeket, a Rotary Club Miskolc-Tapolca több százezer forinttal támogatja az iskola robotikaszakkörét.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2019. november 27. szerda 16:50
Miskolcon tartotta közgyűlését szerdán a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, megünnepelve egyúttal az idén 120 éves miskolci Herman Ottó Múzeum évfordulóját is.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. november 27. szerda 14:44
Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Űrügynökség (ESA) Space19+ miniszteri konferencián Sevillában szerdán.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 20. szerda 15:33
Végvári Lajos személye a 70-es, a 80-as és a 90-es években összeforrt a várossal. Mintegy ötven könyv és ötszáz cikk szerzője, művészettörténeti munkássága mellett fotóelmélettel és fotóesztétikával is foglakozott. Születésének századik évfordulója alkalmából emlékkonferenciával tisztelegnek a személye előtt.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 13:33
Innovatív gondolkodásmódra ösztönözték a középiskolásokat is a Miskolci Egyetemen. Miskolcra ért a Startup Campus nevű országos roadshow, melyen inspiráló sikertörténeteket is bemutattak. Az eseményen elhangzott: a fiatalok számára különösen fontos az újító szemlélet, hiszen nagy részük olyan munkahelyen dolgozik majd, ami ma még nem is létezik.
Forrás
Miskolc TV
Utoljára módosítva
2019. november 14. csütörtök 16:05
Innováció nélkül ma már egy vállalkozás sem maradhat talpon, ehhez azonban a felsőoktatási intézmények tudás bázisára kell támaszkodniuk – hangzott el a Területi Innovációs Platformokat bemutató országos program sorozat miskolci rendezvényén.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 10. vasárnap 21:55
Az őszi és téli hónapok beköszöntével sokak számára fejtörést okozhat, hogy miként vihetjük be a szervezetünkbe az egészség megőrzéséhez szükséges vitamin-mennyiséget, hiszen a hidegebb idők miatt - látszólag - lecsökken a zöldségek és a gyümölcsök választéka. Sokan a legkönnyebb utat választva a mesterségesen előállított étrendkiegészítők felé fordulnak, miközben kisebb utánajárással könnyen megtalálhatók azok az alapanyagok, amelyek felhasználásával és fogyasztásával fedezni tudjuk szervezetünk téli vitaminszükségletét.

Programok

-
Miskolc
-
Miskolc városában