Ugrás a tartalomra

Bővülő kórházi ellátások

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 22. péntek 15:13
Egyre több egészségügyi szolgáltatás érhető el ismét Miskolcon, és a megyében.

Folyamatosak az egészségügyi ellátás biztonságos újraindítását szolgáló szervezési munkálatok a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban – adta hírül honlapján az intézmény.

A járványveszély mérséklése érdekében hozott speciális intézkedések, a hőmérős beléptetés, a maszk viselése, a járványügyi kérdőív kitöltése, a látogatási tilalom, a telefonos előjegyzési rendszer, valamint a telefonos orvosi konzultációs rendszer változatlanul érvényben maradnak.

A járóbeteg ellátás kapcsán az intézmény azt közölte, hogy a Szikszói Tagkórház rendelései május 25-től, azaz hétfőtől tovább bővülnek, a járóbeteg rendelésekről és elérhetőségükről a kórház weblapján, a www.bazmkorhaz.hu internetes oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Május 25-től újraindulnak az üzemegészségügyi rendelések is. Ugyanakkor a kórház vezetése arra kér mindenkit, hogy a rendeléseken történő megjelenés előtt a kórház weblapján tájékozódjanak majd. A friss információkat ebben az esetben is május 25-től találják majd meg a weboldalon.

A Gyermekegészségügyi Központban szintén bővül a járóbeteg-rendelések száma: a rendelési idő és telekonzultációs lehetőség a kórház honlapján lesz – szintén május 25-től - elérhető.

Ugyancsak megkezdődik a pszichoterápiás rehabilitációs járóbeteg ellátás a Csabai kapui Semmelweis Rendelőintézetben június 2-tól, a rendelés telefonos előjegyzés alapján vehető igénybe.

A Szentpéteri kapui kórházban, a Szent Ferenc Tagkórházban, a Semmelweis Tagkórházban és a Szikszói Tagkórházban várhatóan június 2-tól indulnak el a fizioterápiás rendelések előjegyzései. A rendelések pontos működtetéséről várhatóan a jövő hét második felétől ad majd tájékoztatást a kórház.

A fekvőbeteg ellátással kapcsolatban az intézmény azt közölte, hogy a Szikszói Tagkórház területén május 25-től, azaz hétfőtől kezdődően indul újra a rehabilitációs ellátás, a krónikus belgyógyászati ellátás, az Ápolási, valamint a Geriátriai Osztály. A megyei kórház Szentpéteri kapui épületeiben a betegek szállítása szombaton és vasárnap történik majd meg, a fennmaradó ágyak feltöltése pedig a következő naptári héten folyamatos lesz.

A Szent Ferenc Tagkórház beüzemelésére május 25-26-án kerül sor. Az intézet május 27-től, azaz szerdától működteti a Kardiológiai Rehabilitációs Osztályt, a Gasztroenterológiai rehabilitációt, a Mozgásszervi rehabilitációt, a Légzőszervi rehabilitációt, valamint az Aktív Tüdőgyógyászatot és Reumatológiai Osztályt.

A Mezőkövesdi Tagkórház június 2-án nyitja meg kapuit, a betegágyak feltöltése járóbeteg rendeléseiken keresztül, belső betegbeutalási rend alapján történik.

A fekvőbeteg osztályokon történő elhelyezés során, a betegfelvételek esetében ugyanazokat a járványügyi szabályokat követik, mint az ambuláns rendeléseken, ezért a kórház munkatársai azt kérik, hogy a betegek a felvételre pontos időben jelenjenek meg,  a némileg lassúbb ügyintézés miatt pedig a páciensek türelmét kérik.

Az egyéb ellátási formák újraindításáról – szűrővizsgálatok, endoszkópos vizsgálatok, sebészeti beavatkozások – a jövő hét második felében ad majd részletes tájékoztatást a kórház.

További hírek

Olvasnivaló