Ugrás a tartalomra

Koronavírus: hétszáz alatt az aktív esetek száma

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 10. péntek 10:31
Három fővel emelkedett péntekre a beazonosított fertőzöttek száma, egyikük Borsod-Abaúj-Zemplénből származik és elhunyt két idős, krónikus beteg.

A koronavirus.gov.hu azt írja, hogy ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 593-re emelkedett az elhunytak száma, 2941-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 689 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. 133 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a  tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket.

A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése  tapasztalható. Ezért a kormány, az Operatív Törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha kell, meghozza a szükséges intézkedéseket.

További hírek

Olvasnivaló