Ugrás a tartalomra

Vélemény

Forrás
Szántó István
Utoljára módosítva
2020. május 23. szombat 10:38
Legyen, ne legyen ismét villanyrendőr Miskolcon. Vitáztunk eleget ezen a nosztalgia projekten. Végül a korábbi városvezetés elfogadta az ötletet, sőt a helyszín újra burkolásakor még a közműveket is beépítették. Anyagi támogatást viszont nem adhattak. Így néhányan, mindössze pár százezer forintot tudtunk erre összeadni.
Forrás
Szántó István
Utoljára módosítva
2020. május 16. szombat 08:41
Szalagavatóra készülnek a végzősök a Földesben. Mi, elsősök, kopaszok tesszük a dolgunkat, hordjuk a székeket és kirakosgatjuk az ünnepi kellékeket. Közben pusmogunk. Pontosan 1964 tele van, s olybá tűnik, a világon mintha minden a helyén volna. Vagy mégsem? Búcsúzik mindenki, csak a IV. F osztály nem adja meg a szalagavató módját. Ilyen nincs, vagy mégis? Kíváncsi vagyok. A rejtély lassan eloszlik. Lassan, úgy öt évtized elmúltával. Egy kicsit nyomozni kell.
Forrás
Szántó István
Utoljára módosítva
2020. május 09. szombat 09:28
A miskolctapolcai, immár teljesen lepusztult, sokemeletes, csupa beton Juno hotel mint a régmúlt megalomániás árnyéka vetül az üdülő negyedre. A Szovjetunióból és a Lengyelországból érkező bányászok mind a négy évszakban megtöltötték a szállodát.
Forrás
Szántó István
Utoljára módosítva
2020. május 03. vasárnap 08:54
Küldeményem érkezett. Nem bontatlanul, de talán megkésve, ömlesztve. A múlt század derekáról. Valamennyit drága édesanyám hagyatékában lelem. A többség nekem címzett, ám százszámra vannak köztük olyanok, amiket én írtam neki. Fenyegető hangnemű, gyerekes zsinórírás a Zamárdi táborból: ha nem jöttök értem, megszököm! A következőben viszont arról értesítem a szüleimet, hogy már jól érzem magam, és mindenkit csókolok.
Forrás
Szántó István
Utoljára módosítva
2020. április 25. szombat 11:51
Valamikor még aktív színházjáró lélek voltam. A kötelező közös, iskolai előadásokon túl is minden darabot megnéztem. Brecht, Arturo Ui vagy a Szalamandrák minden részlete belémívodott. Törzshelyem volt az első emeleti jobb közép páholy. A puccos premierek sohase vonzottak. Feszélyezett, hogy tízen pluszosan nem volt sötét öltönyöm, meg kellett elégednem egy sötétkék hosszúnadrággal, fehér inggel és egy alkalomhoz illő tviszt pulóverrel.
Forrás
Szántó István
Utoljára módosítva
2020. április 18. szombat 10:50
"Gyula bácsi mesélte, hogy hosszú évekig vásározott, s rájött, hogy a similabda az egyetlen kelendő termék, amelyet maga is készíthet. A krepp papírba kötözött fűrészporos gombócot rá kell kötözni egy félméteres modellgumira, s máris simivé alakul." Szántó István jegyzete.

Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. április 19. vasárnap 13:50
A mostani helyzet miatt kialakult magányérzetünk felőrölhetne minket, de napról napra csodálkozva vesszük észre: sokkal ellenállóbbak vagyunk vele szemben, mint azt korábban sejtettük volna! Saját megküzdési stratégiámon keresztül igyekszem most tippeket adni arra, hogyan vágjunk neki egy napnak, és mit érdemes tennünk, hogy elégedetten térjünk este nyugovóra.
Forrás
nor
Utoljára módosítva
2020. április 12. vasárnap 11:09
A koronavírus okozta helyzet nekünk teljesen új, hiszen száz éve élt át utoljára az emberiség világjárványt. Történelmünket azonban gyakran sújtották világ- és kontinensszintű járványok, emberéletek sokaságát követelő háborúk, gyökeres változásokat hozva. Hogyan reagáltunk egykor, s mi a tanulnivalónk ma, ha komolyan gondoljuk, hogy a hibáinkból tanulni kell vagy legalábbis tanulni érdemes. Fazekas Csaba történész válaszai.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 06. hétfő 08:27
A munkavégzéssel kapcsolatos korlátozások miatt, akik kerttel, hétvégi telekkel rendelkeznek, több időt tölthetnek ezek gondozásával.
Forrás
Szántó István
Utoljára módosítva
2020. április 04. szombat 11:53
A Hejőcsabai gyógyszertári épület még roskatagon is méltóságteljesen viseli a múló idő nyomát. Az elfeledett, ott felejtett ódon udvarház az öregek bölcsességével próbál szelíden belesimulni a körülötte változó környezetbe. Nem sok sikerrel.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!