Ugrás a tartalomra

Egyház

Utoljára módosítva
2019. április 19. péntek 18:24
Nagypénteken a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend bemutatóját nézhették meg a vár látogatói.
Utoljára módosítva
2019. április 19. péntek 12:29
Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja, amikor Jézus elítélésére, megkínzására, halálára és temetésére emlékeznek a keresztények - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Utoljára módosítva
2019. április 18. csütörtök 14:51
A tűz feltérképezésére és oltására robotot küldtek be a tűzoltók, és az oltás után is igénybe vették a szerkezetet. Segítségével megállapították, hol és mikor szakadhat be a tetőszerkezet úgy, hogy az a mentést végző tűzoltók életét is veszélyeztette volna. Nem volt alaptalan a félelem, a felvételeken is látszik, milyen súlyosan megsérült a mennyezet – hangzott el az M1 Híradójában.
On
Utoljára módosítva
2019. április 18. csütörtök 13:48
Nagycsütörtökkel elkezdődött a húsvéti szent háromnap, az egyházi év legfontosabb időszaka. Délelőtt a püspöki székhelyeken országszerte megtartották a krizmaszentelési misét, amelyen a főpásztorok megszentelték a szentségek kiszolgáltatásához használt olajokat.
Utoljára módosítva
2019. április 17. szerda 16:40
Az egyházközség és a Miskolci önkormányzat közösen 212 millió forintot nyert Miskolc legrégebbi templomának turisztikai célú felújítására, fejlesztésére.
Utoljára módosítva
2019. április 15. hétfő 09:33
A húsvéti ünnepkör nagypénteki pillanatképét nézve negatív hangulatnak kellene eluralkodnia az emberen, hiszen Jézus keresztre feszítésére emlékezünk ezen a napon. Ám ez a szomorú állapot rövid ideig tart, mert a megemlékezők örülhetnek a feltámadásnak. Szalkai József minorita plébániai kormányzóval és Sándor Frigyes evangélikus esperessel beszélgettünk.
Utoljára módosítva
2019. április 14. vasárnap 20:40
A Jeruzsálembe bevonuló Jézusnak a mai világhoz szóló üzenetéről beszélt Ferenc pápa virágvasárnapi homíliájában a Szent Péter téren bemutatott misén, amellyel megkezdődtek a húsvéti nagyhét szertartásai a Vatikánban.
Utoljára módosítva
2019. április 14. vasárnap 09:29
Országosan sokkal több embert vonzzanak az egyiptomi kivonulás ünnepéhez tartozó széder esték látványosságuk, sikerességük és jó hangulatuk miatt – mesélt a miskolci főrabbi a zsidóság jövő héten kezdődő ünnepéről.
Utoljára módosítva
2019. április 10. szerda 10:38
Könnyebb tüdőgyulladással kórházba került a dalai láma, de már jobban van – közölte szerdán szóvivője.
Utoljára módosítva
2019. április 08. hétfő 15:03
Újgyőri Keresztút címmel szabadtéri ájtatosságot tartottak a Szent Imre téren vasárnap délután.

Programok

-
Diósgyőri vár
-
Csodamalom Bábszínház
-
Diósgyőri vár