Ugrás a tartalomra

Beharangozták a következő, remélhetőleg már vírusmentes évadot

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. június 30. szerda 14:46
A megszokott helyett két teljesen új bérlettel jelentkezik idén a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Az együttest színpadon legközelebb június 1-jén és 2-án láthatjuk a Művészetek Házában, mindkét nap 19 órai kezdettel.
Fotók: Mocsári László

A tavalyi évet végérvényesen átírta a koronavírus. A miskolci szimfonikusok meghirdették az új bérletbe foglalt programjaikat, és remélik, hogy az idei esztendő hátralevő részében már minden a tervek szerint haladhat. Az első, közönség előtt tartott fellépést csütörtökön sikeresen megtartották: ez a zeneakadémia karmesterszakos hallgatóinak vizsgakoncertje volt.
- Az utóbbi évben igyekeztünk kihasználni a rendelkezésünkre álló lehetőségeket, de egy zenekar működését tekintve nem ez a megfelelő mód, így reméljük, most már végleg visszatérhetünk a veszélyhelyzet előtti rendhez - fogalmazott Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető.


A zenekarnak számos programja elmaradt az előző évadban, ezeket pótolni szeretnék.

- A következő évadot hosszabbra terveztük: ez tartalmazza a meg nem tartott koncerteket is. A közönség számára természetesen biztosítunk választási lehetőséget, mindazonáltal bízunk benne, hogy sokan vásárolják majd a meghosszabbított bérletünket.
Azok, akik rendelkeznek tavalyi bérlettel (akár Tűzvarázs, akár Hangforrás), az elmaradt koncertek pótlását térítésmentesen látogathatják. Ők, ha a fennmaradó alkalmakra is szeretnének bérletet váltani, extra kedvezménnyel tehetik meg a Szimfonikus bérlet esetében.

Megnyújtott bérlet

Az új évad az elmaradt elemek mellett új programokat is tartalmaz majd. A 3 alkalmas YAMAHA bérlet pedig igazán exkluzív programot kínál majd a zongora szerelmeseinek – ezeknek a koncerteknek a célja, hogy a közönség számára is bemutassák az együttes új billentyűs hangszereit.
A méltán kedvelt nagy klasszikusok mellett ritkán játszott különlegességek és felfedezésre méltó alkotások is műsorra kerültek. A zenekedvelő publikum összesen 11 bérletes hangversenyen tapsolhat a komolyzenei kiválóságoknak, de nem lesz hiány egyedi sorozatokban és koncertekben sem.

- Az utóbbi évben kialakult egy kellemetlen, önigazolásos rivalizálás is: ki tud olyat letenni az asztalra, amit a többiek nem. Ezt én teljesen feleslegesnek vélem. Úgy gondolom, hogy a Miskolci Szimfonikus Zenekar – amellett, hogy nem vett részt ebben a rivalizálásban – büszke lehet a vírusidőszakban végzett munkájára. Adtunk rendkívüli módon sikeres streamelt koncerteket: ha arra gondolunk, egy hangversenyre a Művészetek Házában 600 ember fér be, akkor igazán jó számnak minősül, hogy egyes online előadásaink közvetítését több mint 4000-en látták – mondta Antal Mátyás karmester, a zenekar művészeti vezetője, aki úgy véli, az új évadot nemzetközi szintű igényesség jellemzi majd.

- A kora-klasszikus zenétől a kortárs darabokig sokmindent játszunk majd, olyan vendégművészek szereplésével, mint például Ránki Fülöp zongorművész, Kokas Katalin brácsaművész, Kokas Dóra csellóművész vagy például Szűcs Máté brácsaművész.

Új lehetőségek

- A város mindig nagyra értékelte az együttes tevékenységét. Reménykedünk abban, hogy a továbbiakban folytatódhat az a szakmai munka, amit a korábbiakban megszoktunk – tolmácsolta a bérlet bemutatásával kapcsolatos gondolatait Borkuti László közművelődési és turisztikai tanácsnok, aki hozzátette, az utóbbi időszaknak voltak azért hasznos történései is.
- Számos olyan lehetőségre pályázott a város sikerrel, amelyek keretében új zenei eseményeket is illeszthetünk a most bemutatott műsorrendbe.  
 

A Miskolci Szimfonikus Zenekar következő koncertjei:
Június 1., kedd 19:00 ZAK vizsgakoncert – A Zeneakadémia hangversenye a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, Művészetek Háza
Június 2. szerda 1900 19:00 ZAK vizsgakoncert – A Zeneakadémia hangversenye a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, Művészetek Háza

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!