Ugrás a tartalomra

Éjszaka a tóparton

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. május 29. szombat 13:53
Az éjszakai horgászat – ha azt a helyi horgászrend lehetővé teszi, annak szabályozása szerint – általánosan engedélyezett újra.

Ahogy a halak is, a ragadozó és pontyhorgászok egyaránt éjjel aktívak. Kevés izgalmasabb dolog van ugyanis egy pecás számára, mint az alábukó nap fénye mellett elvégezni az éjszakai etetést, elkészíteni minden szükséges dolgot, megtervezni a horgászatot, felkattintani a horgászhelyet megvilágító lámpát, és figyelni a víz rezdüléseit. Ilyenkor az összes buggyanás, a kishalak közé becsapó rabló hangja, az iszapot túró ponty burványlásai lyukat ütnek az esti csöndtakarón.

A vírus miatt sokáig nem volt lehetőségük a horgászoknak az éjszakai vízpart neszezéseit hallgatni, a javuló számok miatt azonban ezen a területen is feloldották a korlátozásokat – bizonyos feltételek mellett.

- Május 1-jétől újra lehetségessé válik a több mint 700.000 regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat – írta közleményében a Magyar Országos Horgász Szövetség. Ez a hónap elején még azért volt érdekes hír, mert az éjszakai kijárási tilalom még érvényben volt. Így - értelemszerűen - a korlátozás eltörléséig akkor is a parton kellett megvárniuk a horgászoknak a hajnali 5 órát, ha máskülönben hazamentek volna már valamivel korábban. Mivel ez a szabályozás a múlté, így már nem okoz fejfájást az sem, ha láthatóan vihar közeleg a horgászhely felé.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!