Ugrás a tartalomra

Fontos laboratóriuma újult meg a vármegyei kórház gyógyszertárának

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. július 07. péntek 15:29
Pénteken bemutatták a vármegyei kórház Intézeti Gyógyszertárának megújult aszeptikus gyógyszerkészítő laboratóriumát.
Fotók: Mocsári László

Az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően a szakterület megújult, a kor és a szakma legmagasabb elvárásainak megfelelő körülmények erősítik a gyógyszerelés biztonságát, emellett bővül a kapacitás, szoros együttműködésben az intézmény betegellátó osztályaival – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kiemelte: számos olyan területe van a kórházi betegellátásnak, mellyel a betegek nem találkozhatnak, ugyanakkor megalapozzák és biztosítják annak zavartalan és kifogástalan működtetését. Révész János hangsúlyozta: intézeti gyógyszertáruk Magyarország egyik legfejlettebbikének számít, amit az elmúlt esztendőkben folyamatosan fejlesztettek. Hozzátette, mindemellett a központi sterilizáló felújításához is nekiláttak, amit várhatóan decemberre be is fejeznek.

Egy, az egészségügyi ellátás követelményeinek funkcionalitásában és sterilizáltságában is megfelelő generál felújításon esett át a létesítmény. A kórház műszaki igazgatója elmondta, a burkolaton túl a nyílászárókat is cserélték – ezek lehetővé teszik a helyiségek közötti teljes légelzárást. Breitenbach Sándor a hetvenöt négyzetmétert érintő, százmillió forintos beruházás kapcsán beszámolt továbbá arról is, hogy hűtő és fűtő egységekkel ellátott, komplett légkezelő egységet is telepítettek, mely közel százszázalékos tisztaságú levegő befújását teszi lehetővé.
 
Az aszeptikus laboratóriumban zajlik egyebek mellett az infúziók és injekciók előállítása, valamint az egyedi táplálási igényű betegek tápláló oldatainak, illetve egyes szemészeti gyógyszerek készítése is. Lényeges támaszt jelent a gyermekgyógyászati és a felnőtt sebészeti ellátásnak. Kozma Ádám, a kórház főgyógyszerésze hangsúlyozta: a 2008-ban kialakított labor mostani felújítása lehetővé teszi, hogy az elkövetkező időszakban szakmailag továbbfejlődjenek, és erősítsék az aszeptikus részlegüket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!