Ugrás a tartalomra

Friss: a pénz jár, de még mindig nem érkezett meg

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 26. hétfő 20:07
A legutóbbi szakértői vélemény is kimondta, a Diósgyőri vár tornyait meg kell erősíteni.
Fotók: Juhász Ákos

"Immár öt szakmai anyag van a birtokunkban, egy pedig a Pénzügyminisztériumnál, amelyek a kivitelező által még 2021. decemberében feltárt, előre nem láható problémát és annak kezelését támasztják alá: a vártornyok nem bírják ki a ráépítést, azokat meg kell erősíteni, amelynek ára 2 milliárd forint" - tette közzé az információt hétfő este közösségi oldalán Veres Pál.

"Lassan két éve próbálunk erre az előre nem látható pótmunkára forrást kérni, elsőként dr. Kiss Jánosnál kopogtattunk, mivel akkoriban ő volt a vár fejlesztésével megbízott miniszterelnöki biztos. Később a terület országgyűlési képviselője lett, de levelünket azóta sem méltatta válaszra." - írta a polgármester.

"Közben több igazságügyi szakértői véleményt is készíttetett önkormányzatunk, továbbá a miniszterelnökség kérésére a pénzügyminisztérium is felkért egy független szakértőt a probléma megvizsgálására, de az is hiába mondta ki, jogos a pluszforrás igényünk, pénzt nem kaptunk. A közelmúltban az Építési és Közlekedési Minisztérium kérte, kérjünk fel egy igazságügyi szakértőt egy újabb vizsgálati anyag elkészítésére. Megtettük. Számszerileg ez volt a hatodik vélemény, amely ugyanazt mondta ki, mint a korábbiak: a vártornyokat meg kell erősíteni. Ezt a véleményt megküldjük a Minisztériumnak, és várjuk a döntést. Amíg nem kapjuk meg a szakértők által is jogosnak mondott 2 milliárd forintot, addig a kivitelező nem tudja folytatni a munkát. A Diósgyőri vár kivitelezése veszélybe kerülhet, de azt nem hagyhatjuk, és nem fogom hagyni, hogy így maradjon" - zárja ígérettel sorait Veres Pál, hozzátéve, a diósgyőriek vára nem lehet torzó, félkész, befulladt projekt nem fogadhatja a hozzánk érkező turistákat, és a miskolciak sem ezt érdemlik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!