Ugrás a tartalomra

Lefkovicsék gyászolnak – közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítés

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 05. péntek 11:24
Április 10-én, szerdán 16 órától a Művészetek Háza Uránia Art termében vetítik a Lefkovicsék gyászolnak című magyar filmvígjátékot.
Fotók: Mozinet Kft. 

A 85 perces vígjáték premierjét követő közönségtalálkozó résztvevői Breier Ádám a film rendezője, valamint Szabó Kimmel Tamás és Máhr Ágnes, a film főszereplői. A vendégekkel Markovics Zsolt, főrabbi beszélget. 

Ízelítő a film tartalmából: Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése. 
 

Az eseményt a Holokauszt 80 program keretein belül valósítják meg, a Miskolci Zsidó Hitközség és a CINE-MIS Nonprofit Kft. szervezésében. 

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:30 és 20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!