Ugrás a tartalomra

Mérő László: tényleg elbutulunk?

Miskolci Napló
Utoljára módosítva
2024. április 01. hétfő 21:59
Áprilisban folytatódik a Vendégségben Miskolcon sorozat: ezúttal a népszerű professzor, Mérő László érkezik városunkba.

Soha nem azt mondja, amire előzetesen gondolunk, ami a szokványos. Egy extravagáns tudós, aki szeret szórakoztatni, és a médiasztárokat megszégyenitő profizmussal varázsolja el hallgatóságát. Mérő Lászlóról van szó, akinek az eredeti szakmája matematikus, de ma az ELTE Pszichológiai Intézetének professzora, publicista, író. Észjárások, Mindenki másképp egyforma, A pénz evolúciója, Az érzelmek logikája, A csodák logikája: népszerű könyveit nyolc nyelven jelentették már meg.

A tavaly újraindult városnépszerűsítő, lokálpatrióta sorozat, a Vendégségben Miskolcon vendégeként április 20-án, szombaton, 19 órától a Tudomány és Technika Házában lép színpadra Mérő László, ahol ezúttal riportalannyá válik a professzor, az előadó, a szellemes érvelő. Hogy könnyebb legyen fókuszálni, az estnek lesz egy vezértémája: vajon tényleg elhülyülünk, elbutulunk-e? Azaz vége az értelmiségnek, a műveltségnek, az olvasottságnak? Mérő professzor örömmel fogadta el a meghívást, hogy másfél napon át ismerkedjen a városunkkal, akárcsak a program korábbi vendégei Gundel Takács Gábortól Bródy Jánosig. A szellemes érvelőtől most arról is hallhatunk, ő hogyan látja Miskolcot, a miskolciakat.

A program házigazdája változatlanul az alapító Fedor Vilmos, míg a támogató lokálpatrióta csapatot Balogh József (MBM Autó), dr.Hajdú László (Expert cégcsoport), Gyarmati János (Huniko Kft.), Dányi Gábor (D-Gesztor Kft), Keszte Dóra, Nyeste Gábor, Kolozsi István (fps ecosystem), Angyal Enikő (Globus Travel) alkotják. Cégünk, a Mikom Nonprofit Kft. a rendezvénysorozat médiatámogatója, a Bükki Kör pedig a gasztronómiai, szállodai hátteret adja.

Az előadásra jegyek elővételben a technikahaza.hu vagy a tixa.hu oldalon vásárolhatók, illetve korlátozott számban az előadás előtt egy órával a helyszínen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!