Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023. AUGUSZTUS 18.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 18. péntek 07:58
Marad a jó idő, de néha szükség lehet az esernyőre, a hőmérséklet ma elérheti Miskolcon a 29 fokot.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Pénteken a napos-gomolyfelhős időben ismét számítani kell még helyenként zápor, zivatar kialakulására a napos időszakok mellett. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban 15-20 fok várható, néhol pára-, köd képződhet. Délután 28-34 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Pénteken sem várható fronthatás, de meleg, sokfelé fülledt időre készülhetünk.
A párásabb tájakon hajnalban felerősödhetnek az ízületi bántalmak. Napközben is nagy lesz páratartalom, zivatarok környezetében pedig még fülledtebbé válik a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet, légszomjat okozhat. Emellett keringési problémák, fejfájás, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat. Sokaknál fáradékonyság, dekoncentráltság, rossz közérzet is felléphet. Záporok, zivatarok környezetében az asztmások állapota romolhat. Az egyre melegedő éjszakák miatt alvászavarok, álmatlanság előfordulhat.
10 és 16 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken időnként ismét készülni lehet elszórt záporok, néhol zivatarok kialakulására, amelyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.
Az ország legnagyobb részén azonban száraz, napos idő várható. Zivatarokban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látótávolság. A szél csak zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! 

Levegőminőség

Az egész városban jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu oldal tájékoztatása szerint.

Útinform (Miskolci Városgazda Facebook-oldal)

Útlezárás:

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A távfűtési körvezeték építése miatt a Szentgyörgy utcán forgalomkorlátozás lép életbe, távhőszolgáltatás biztonságát fokozó beruházás következő szakaszában felbontásra kerül a 2×2 forgalmi sávos Szentgyörgy utca is. Az út bontását a megbízott kivitelező szakaszolva fogja végezni irányonként egy-egy forgalmi sáv folyamatos fenntartásával. A munkálatok idején mindkét irányból megállási tilalom lép életbe a Szentgyörgy u. 39-41. sz. és a Szentgyörgy. u. 52. sz. melletti buszmegállók környezetében a buszmegállók megközelíthetősége, a busz közlekedés biztosítása érdekében. A munkavégzést követően a Szentgyörgy utca érintett szakaszának helyreállítását a megbízott vállalkozó várhatóan a 2023/24-es iskolai tanév kezdete előtt elvégzi.

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd.

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek.

A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Asztalos u. 7
Bartók u. 75
Beregi u. 2
Besenyői u. 6
Béla u. 12
Bogáncs u.-Erkel F. u. sarok
Borbély u. 5
Csajkovszkij u. 106
Csokonai V. M. u. 80
Dráva u. 20
Előhegy u. 68;
Ernyebán u. 36
Faller utca 34
Feszty Á. u. 4
Gyár u. 8
Győri kapu 21; 42
Honszerző u. (Vasút u.-nál)
József Attila u. 53
Kabar u. 5
Katowice u. 41
Kapitány u. 20
Kárpitos u. 30
Király utca 5
Középszer u. 56-58
Lauday u. 14
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Martinovics Ignác utca 11
Mécses u. 9
Mikes Kelemen u. 4
Mohostó u. 66
Mogyoró u. eleje
Nyár u. 18.-31
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pázsit u. 20
Próbatétel u. 7
Puskás Tivadar u. 12-14
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Sas u. 10; 12
Sályi I. u. 8
Sibrik Miklós utca 2
Szabadság u. 24
Szentpéteri kapu 93 mögött (Katowice u)
Tábortűz u. 5
Tetemvár felső sor 192
Testvériség u. 34
Üllő u. 23
Vasöntő u. 5.

Horoszkóp

Kos
Jól jön most a pihenés, mert itt az ideje, hogy átgondold kicsit a dolgokat. Nem mindegy, melyik irányba tolod a szekeredet, és ha már energiát fejtesz ki, fejtsd ki arra, amit valóban szeretnél.

Bika
Sokkal érzékenyebben érinthet valami, mint kellene, de ez talán csak a kimerültség jele. Hagyj időt magadnak a pihenésre, mert különben elveszítheted a kontrollt, és magadnak is sokkal nagyobb kárt okozol.

Ikrek
Ha ma alkalmas adódik közös élményeket gyűjteni a családoddal, akkor semmi esetre se szalaszd el az alkalmat. Minden körülmény adott, hogy kellemes időt töltsetek együtt, ami mindenkit feltölt majd.

Rák
Ne hagyd, hogy valaki a gondolataidba másszon, és elvegye a kedvedet valamitől. Csak akkor sikerülhet ez neki, ha elhiszed, hogy igaza van. Másképpen az ármánykodása semmiképpen sem hathat rád.

Oroszlán
Meghat, hogy milyen sokan jelentkeznek, amikor egy kis segítségre van szükséged. Nem csak azért, mert népszerű ember vagy, hanem azért is, mert te is sokat megtettél másokért az elmúlt időkben.

Szűz
Nem szeretsz szívességet kérni, de most mégis ezt kell tenned. Meg fog lepni, hogy néha valóban érdemes összeszorítani egy kicsit a fogad, és egy pillanatra lentebb adni a büszkeségedből.

Mérleg
A nehéz helyzetekben tapasztalhatod meg igazán, hogy kik azok, akikre mindig számíthatsz, és még ha nem is állnak most a legjobban a dolgok, ez az élmény teljesen feltölt, és erőt ad a folytatáshoz.

Skorpió
Neked sem könnyű, de mégis képes vagy megoldást találni a gondjaidra, és ugyanezt várod el másoktól is. Lehetsz azonban egy kicsit belátóbb, és türelmesebb, nem biztos, hogy mindenki olyan jól kezeli a helyzetet, mint te.

Nyilas
Lassan telnek a percek, ha vársz valamire, de nem szabad, hogy teljesen magával ragadjon a kilátástalanság. Amíg várod is, hogy elrendeződjenek a dolgok, tegyél meg mindent a boldogulásodért.

Bak
Hiszel a kemény munkában, de abban is, hogy néha itt az ideje a pihenésnek. Ma tedd félre a kötelességeket, és fordíts egy kis időt azokra, akik mindennél fontosabbak neked, mert szükségük van rád.

Vízöntő
Az alkalomra vársz, amikor megmutathatod a tehetségedet, de lehet, hogy ez a lehetőség nem ma jön majd el. Fel kell készülnöd arra is, hogy a mostani helyzetedből indulva kell lenyűgöznöd másokat.

Halak
Szeretnél tanácsot kérni valakitől, de úgy érzed, mintha csak kitérne a válaszok elől. Az is lehet, hogy nem tudja a megoldást, de az is, hogy érzi: ez egy olyan feladat, ahol magadnak kell megtalálnod a válaszokat. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!