Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023. JÚLIUS 17.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 17. hétfő 07:58
Zápor, zivatar hozhat kis felfrissülést hétfőn, elsősorban a késő délutáni, esti órákban, de az UV sugárzás is nagyon erős lesz ma. 32 fok maximum hőmérséklet várható.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Hétfőn egy gyenge hidegfront hozhat elszórtan záport, zivatart az ország északi felére. Néhol heves zivatarok alakulhatnak ki felhőszakadással, jégesővel. Az északi-északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. Trópusi éjszaka jön, sok helyen alakulnak 20 fok fölött a minimumok. Délután 31-39 fokos forróságra készülhetünk, délen lesz a legmelegebb.

Orvosmeteorológia

Hétfőn ugyan gyenge hidegfront érkezik, ehhez kapcsolódó panaszokat főként a záporok, zivatarok és a feltámadó szél okozhat.
Marad a hőség, ami az egészséges szervezet számára is rendkívül megterhelő.
Sokaknál alakulhat ki fejfájás, migrén, általános lesz a fáradtság, dekoncentráltság, tompaság, illetve türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk.
Az időseknél és szívbetegnél nagyobb eséllyel jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, rosszullét.
Az éjszakák egyre melegebbek lesznek, különösen a nagyvárosokban, emiatt alvászavarok, álmatlanság felléphet.
Mindenkit fokozottan fenyeget a napszúrás és hőguta veszélye. 10 és 16 óra között többfelé extrém erős lesz az UV-sugárzás, lehetőleg ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon. Védjük magunkat a napszúrástól fehér sapkával, szalmakalappal, valamint gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn elszórtan várható zápor, zivatar, helyenként heves zivatar, amelyek vizessé, csúszóssá tehetik az utakat.
Heves zivatarok környezetében vízáfolyások alakulhatnak ki, nagyobb méretű jég eshet. Marad azonban a kánikula, amiben tompulhatnak reflexeink, ezért legyünk körültekintőbbek! Élénk, zivatarok környezetében, erős, akár viharos északi, ézsaknyugati szél csökkentheti a menetstabilitást. (idokep.hu)

Levegőminőség

Az egész városban jó a levegő minősége ma reggel a pmmonitoring.hu oldalon található térkép adatai szerint.

Útinform

Útlezárás:

Hétfőtől távfűtési körvezeték építése miatt a Szentgyörgy és Sályi István utca térségében forgalomkorlátozás várható, a járdát és a zöld területet érinti a munkavégzés. A tervek szerint december közepéig tart a munka.

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd.

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Megkezdődött a Miskolctapolcai út felújításának első üteme, a beruházás miatt a környéken közlekedők a következő hetekben több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak. A kivitelezés következő fázisában, az autósok találkozhatnak jelzőőrös irányítással, jelzőlámpával biztosított forgalomkorlátozással vagy félpályás útlezárással is. A teljes útfelújítás várható befejezése augusztus 28-ra várható.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek.

A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Alsó Papírgyár telep. 4.
Álmos u. 43.
Aradi u. 31.
Balaton u. 2.
Barlang u. 8
Bajza u. 4
Bedegvölgy u.2
Berekalja u. 19
Bercsényi u. 25
Besenyői u. 6
Besenyői u. – Vereckei u. kereszteződés
Borbély u. 5
Csokonai u. 30; 76
Dráva u. 10; 12
Előhegy u. 96
Egressy G u. 39
Erdő sor 15; 17; 17/b;
Ernye bán u. 25
Eszterházy u. – Semmelweis u. kereszteződés
Esztergályos u. 2
Fadrusz J. u.14
Futó u. – Egri u. sarok
Fürj u. 1
Görögszőlő u. - Drenkahegy u. kereszteződés
Gyár u. – Damjanich u. kereszteződés
Horváth L. u. 3-5
Kabar u. 5
Kapitány u. 19
Koppány u. 16
Költő u. 26
Középszer 32.
Kürt u. 7
Lakatos u. 1
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Meggyesalja u.16
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 10
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskás T.u.26
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 5
Selyemrét u. 2; 32
Soltész N. K. u. 64
Szervezet u. 54
Tábortűz u. 5;
Üteg u. 3; 5
Vas u 2/a
Vasöntő u. 5
Vécsey u. 12
Vörösmarty u. 54
Zászló u.14.
Zoltán u. 10
Wesselényi u. – Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Szívesen megosztasz valamit valakivel, aki közel áll hozzád, de rosszul érinthet, amikor kiderül, hogy többet is elvesz, mint amennyit te adnál. Nem könnyű sértődés nélkül kijönni egy ilyen történetből, kezeld óvatosan a helyzetet.

Bika
Igyekszel minden idődet kihasználni, és a lehető leghatékonyabb lenni, de közben ne felejtsd el, hogy pihenésre, lazításra is szükséged van. Ne hajszold úl magadat, mert akkor nem tudsz örülni az eredményeidnek.

Ikrek
Hiába kérsz valakit valamire, a kérésed süket fülekre talál. Szeretnéd megértetni valakivel, hogy mennyire fontos számodra egy helyzet, ezért hajlandó vagy újra, egy másik szemszögből is megmutatni neki a dolgokat.

Rák
Egy régi emlék csalhat ma mosolyt az arcodra, és rájöhetsz, hogy még mindig milyen sokat jelent neked valaki. Az érzelmeink változhatnak ugyan, de nyomtalanul nem fognak eltűnni, ezt ne is várd.

Oroszlán
Nem minden halad olyan gördülékenyen, mint ahogyan elképzelted, és ez bosszanthat, frusztrálttá tehet. Legyél kicsit türelmesebb, végül minden megoldódik majd, és helyükre kerülnek a dolgok.

Szűz
A jó szándék vezérel, de balul sülhetnek el a dolgok, és lehet, hogy okozol ma egy kis galibát. Ne vedd túlságosan a szívedre a dolgot, ez mindenkivel megesik, és végül bármit helyre lehet hozni majd.

Mérleg
Próbálsz jó benyomást kelteni, de ez nehezen fog sikerülni, ha te sem bízol meg önmagadban. Legyél egy kicsit határozottabb, joggal vagy büszke arra, amit eddig elértél.

Skorpió
Izgalmas lehetőséget kínál valaki, amire te is azt érzed, butaság lenne nemet mondani, mégis kicsit megijeszt a változás. Vegyél egy nagy levegőt, és próbáld meggyőzni magadat arról, hogy néha megéri fejest ugrani az ismeretlenbe.

Nyilas
Nem egyszerű úgy intézni valamit, hogy mindenre kiterjedjen a figyelmed, de a legfontosabb részleteket érdemes szem előtt tartani. Ha a lehető legtöbb mindenre előre gondolsz, kisebb eséllyel ér csalódás.

Bak
Valaki szívességet kér tőled, amire örömmel mondasz igent, de később kiderülhet, hogy sokkal többről van szó, mint azt elsőre hitted. Mérlegelj, hogy így is tudod-e vállalni a dolgot.

Vízöntő
Próbáld meg észrevenni, ha a környezetedben valakinek a segítségedre van szüksége, mert lehet, hogy számít is rád, csak éppen nem meri mondani. A gesztus azonban mindenképpen jól esik majd neki.

Halak
Ne akard egyszerre megváltani a világot, de tedd meg a szükséges lépéseket a változás felé. Lehet, hogy ma csak egy kis sikert érsz el, de holnap ez egy újabbhoz és újabbhoz vezethet. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!