Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.06.15.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 15. csütörtök 07:40
Naposabb reggelt, felhősebb délután követ, de erős lesz az UV sugárzás is, aki sokat lesz a déli órákban a szabadban, gondoskodjon megfelelő védelemről.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Csütörtökön többfelé takarhatják felhők a napot, illetve szűrhetik fátyolfelhők a napfényt, napközben nyugaton, északnyugaton számíthatunk a legtöbb napsütésre. Az ország déli felén néhol gyenge zápor, kisebb eső átmenetileg kialakulhat. Helyenként élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban 6 és 15, délután 23 és 28 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, de helyenként hűvös lesz a reggel, emiatt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A fokozottan érzékenyeknél viszont alvászavarok, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is előfordulhatnak.
A keleti tájakon élők körében fejfájás is jelentkezhet. Reggel érdemes kicsit rétegesebben öltözködni, hisz könnyen megfázhatunk.
10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön az ország déli felén néhol gyenge zápor, kisebb eső átmenetileg kialakulhat, így az érintett tájakon nedves, csúszós útszakaszok előfordulhatnak. Helyenként élénk lehet az északkeleti szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. (idokep.hu)

Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége - írja a pmmonitoring.hu.

Útinfom

A Városgazda ma reggel is közzétette Facebook-oldalán a miskolci, önkormányzati utakra vonatkozó közlekedési információit. Ezek jönnek:

Útlezárás:
Akna- és víznyelő javítási munkálatok kezdődnek a Corvin utcában, a Centrum Áruház irányában, az ERSTE Bank vonalában június 13-án kedden reggel 8 órától. A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon a szélső sávot lezárják, a Centrum irányában csak a belső sávban lehet majd közlekedni. A javítást követően a lezárt útszakasz június 14.-én szerdán 14 órától lesz újra járható. 
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Alföldi u. 22
Álmos u. 43
Árok u. 3
Árpád u. 64
Balaton u. 2
Bencések útja 45
Budai N. A. u. 1
Dráva u. 16
Előhegy u. 96
Forrásvölgy u. 42-44
Fövényszer u. 15
Franklin u. - Alkotmány u. kereszteződés
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Hutás u. 3
Horváth L. u. 3-5
Kabar u. 5
Kárpáti u 31.
Laborc u. - Iskola tér kereszteződés
Lányi – Kacsóh sarok
Lilla u. 3
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Mikes Kelemen u. 4
Miskolctapolcai út 55
Nádas u. 1
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 5
Szentpáli u. 11. sz
Tábortűz u. 5; 9.
Tóth Pál u. 5
Vasöntő u. 5
Wesselényi u. –  Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Gyorsan haladsz a teendőiddel, és rájössz, hogy eddig talán túl nagy ügyet csináltál valamiből, amire egyszerűbb megoldás is adódott volna. Még nem késő, a jövőbeli dolgaidon tudsz majd változtatni.

Bika
Vedd észre, ha valaki örömet próbál okozni neked, és értékeld az erőfeszítéseit. Ha csak később jössz rá, hogy nem mutattad ki a háládat, akkor rosszul érezheted majd magadat az elszalasztott lehetőség miatt.

Ikrek
Valaki megígér neked valamit, és te ehhez igazítod a terveidet, de gyorsan kiderül, hogy a dolgok korántsem úgy állnak, mint ahogyan azt ő lefestette. Lehet, hogy megint magadra maradsz, de pontosan tudod, hogyan boldogulj el a helyzettel.

Rák
Olyan válaszokat keresel, amiket előtted már sokan kerestek, de ne higgy azoknak, akik azt állítják, megtalálták. Ez a válasz mindenkinek más lehet, és neked magadnak kell megkeresned a saját megoldásaidat.

Oroszlán
Egy váratlan találkozás felkavarhatja az érzelmi életed állóvizét, és régi emlékeket is felébreszthet benned. Nem tudod még pontosan, hogy érzel ezzel a dologgal kapcsolatban, de szerencsére nem is ma kell ezt eldöntened.

Szűz
Segíteni szeretnél valakinek, de ezt csak akkor tudod megtenni, ha pontosan tudod, hogy mit vár tőled. Senki helyett nem tudod megoldani a problémáit, legfeljebb segítő kezet nyújthatsz, de ennél többet nem is kell tenned.

Mérleg
Szigorú tempót diktáltál magadnak a héten, és mostanra alaposan kimerülhettél. Pedig még bőven akad tennivaló, és ezeknek csak akkor járhatsz a végére, ha erőt veszel magadon, és még egyszer nekilendülsz a csatának.

Skorpió
Valaki olyasmit mondhat ma, amitől kinyílik a bicska a zsebedben, de felméred a helyzetet, és kiderülhet, hogy mindenki jobban jár, ha nem mész most bele egy nyílt vitába. Az érett döntésed később téged igazol.

Nyilas
Senkit nem akarsz sürgetni, de úgy érzed, te vagy az egyetlen, aki kicsit is aggódik amiatt, hogy kifuttok az időből. Fektesd le tisztán a játékszabályokat, hogy mindenki értse, nem fogod az utolsó pillanatban kapkodva helyrehozni a hibáikat.

Bak
Ne legyél túlságosan szigorú magaddal, ha még tartod magadat azokhoz az elvárásokhoz, amiket mások szabnak meg, és csak a saját elvárásaidat múlod éppen egy kicsit alul, akkor még nincs semmi olyasmi, amit ne hozhatnál helyre.

Vízöntő
Egyre jobban bosszant, hogy valaki mindig az orrod alá dörgöli a hibáidat, holott te is pontosan tudsz róluk, és éppen azon dolgozol, hogy helyrehozd őket. Biztatásra lenne inkább szükséged, de lesz, akitől ezt is megkapod.

Halak
Jót akarsz tenni valakivel, de ne vedd a szívedre, ha nem kér belőle. Lehet, hogy ő más utakat jár, és neked ezt is tiszteletben kell tartanod. Ahelyett, hogy ráerőltetnéd az akaratodat, abban segíts neki inkább, amit ő szeretne. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!