Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.09.07.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 07. csütörtök 07:16
Folytatódik a szeptemberi nyár, 28 fok is lehet, esernyőre nem lesz szükség.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Csütörtökön marad a meleg, csapadékmentes idő. Felhők alig lesznek az égen, szinte zavartalan napsütésben lesz részünk. Az Alföldön és az Északi-középhegységben helyenként élénk lehet a szél. A friss hajnalt követően délutánra 26 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem várható fronthatás. A friss, többfelé hűvös reggelt követően délelőtt gyorsan melegszik majd az idő, délután továbbra is nyárias meleg várható, így nagy lesz a napi hőingadozás. Sokaknál alakulhatnak ki keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, ugyanakkor migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, esetleg szédülés, rosszullét is előfordulhat. A hűvösebb tájakon reggel átmenetileg felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak.

A napos, tiszta idő viszont jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Reggel öltözzünk rétegesebben, mert nagy lesz a megfázásveszély! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön továbbra is sok napsütés várható, esni sehol sem fog, így országszerte száraz utakon autózhatunk. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az északkeleti szél az Alföldön és az Északi-középhegységben helyenként élénk lehet, ami kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége szeptember 7-én is - írja a pmmonitoring.hu.

Útinfó

A Miskolci Városgazda közúti infromációi:

Útlezárás:
- A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Kérik a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 

- Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

- A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

- A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Asztalos u. 7
Balogh Á. u. 27
Bárczay  u. 2
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Borbély u. 5
Csajkovszkij u. 106
Csendes u. 26
Csokonai V. M. u. 80
Dráva u. 20
Előhegy u. 54
Egres u. 2
Eper u.109
Erdősor u. 22
Erdősor u. 52
Fonoda u.-Szinva u. sarok
Honszerző u. (Vasút u.-nál)
Igazság u. 14
Kabar u. 5
Kabók L. u. 35
Kárpitos u. 30
Kapos u. 46
Kiss tábornok út - 10-es  postával szemben
Középszer u. 12
Lauday u. 14
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Meggyesalja u. 11
Mikes Kelemen u. 4
Mohostó u. 66
Mogyoró u. eleje
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
Negyvennyolcas u. 3-5.
Nemzetőr u. 36
Pázsit u. 20
Puskás Tivadar u. 12-14
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Sas u. 10; 12
Sályi I. u. 8
Serház u. 4
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tamási Á. u. 6
Tábortűz u. 5
Tetemvár felső sor 115-192
Testvériség u. 34
Torontáli u. 33/a
Ungvári u. 10
Vadász u. 7
Vasöntő u. 5
Zoltán u.- Győri kapu sarok
Zrínyi I. u.- Budai J. u. sarok

Horoszkóp

Kos
Új utakra lépsz, és bízol benne, hogy ezek jobb helyekre visznek, mint a korábbiak. Ne feledd, hogy a dolgok alakulását nagyrészt most is neked kell irányítani, így rajtad múlik, mi vár rád.

Bika
Nem tudsz mindent kontroll alatt tartani, el kell fogadnod, hogy bizonyos dolgok nagyobbak nálad. Ne küzdj ez ellen, inkább tartsd tiszteletben a dolgokat, mert sok energiát és sérülést megspórolhatsz így magadnak.

Ikrek
Szeretnéd elkötelezni magadat valaki mellett, de ugyanakkor azt is érzed, hogy ha gyökereket versz valahol, az a biztonság meg is béklyóz majd. Döntsd el, mit szeretnél adni miért.

Rák
tartanod kell a tempót, amit elkezdtél, mert már közel van a cél, de ha most elfáradsz, gyorsan messzebbre úszhat. Szerencsére az utolsó néhány lépésre segítséged is akad majd, aki magával visz.

Oroszlán
Még éppen csak a probléma felszínét karcolgattad meg, és máris látod, hogy a dolgok sokkal összetettebbek, mint ahogyan azt először gondoltad. Készülj fel érzelmileg, mielőtt mélyebbre ásol.

Szűz
Nem könnyű minden kérdéssel kapcsolatban higgadtnak maradnod, főleg, ha olyanok is érintettek, akik közel állnak hozzád. De ha nem az eszeddel döntesz, most csak nagyobb bajt okozol te is.

Mérleg
Szükséged van egy kis magányra, hogy átgondold, mit is szeretnél. Az idő gyorsan telik, és te még mindig nem érzed úgy, hogy közelebb vagy ahhoz, amit szerettél volna. Ne hagyd, hogy a dolgok elfolyjanak az ujjaid között.

Skorpió
Pont annyit kell most tenned, amennyi a te feladatod, nem többet és nem kevesebbet, mert csak így hozhatod létre azt a helyzetet, amit szeretnél. Ne vállalj felelősséget mások helyett, de a magadét se vesd le a nyakadból.

Nyilas
Minden erőddel a munkádra kell most koncentrálnod, még akkor is, ha nem egyszerű most másra terelni a figyelmedet az érzelmi gondoktól. Neked is jól fog esni, ha kicsit el tudsz vonatkoztatni tőlük.

Bak
Szükséged van arra, hogy valaki, ha nem is ért meg egészen, de legalább meghallgasson, mert különben úgy érzed, sosem jön létre az a párbeszéd, amire pedig mindkettőtöknek szüksége lenne.

Vízöntő
Bármilyen reménytelennek tűnik is a helyzet, mindig van megoldás, csak lehet, hogy kerülőutakat kell keresned. Ne rettenj vissza az első akadálytól, és vigyél magaddal másokat is a megoldás felé.

Halak
Ha nem mindig azon aggódsz, hogy mi minden romolhat el, akkor gyorsabban haladsz a teendőiddel is, és nem kell olyan sokat aggódnod. Ne vesztegess energiát a vészforgatókönyvek újrajátszására a fejedben. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!