Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.09.15.) - IDŐJÁRÁS, ÚTINFORM, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 15. péntek 07:20
Napos-gomolyfelhős, mérsékelten meleg idő lesz ma, eső nem várható. A csütörtöki eső után azonban szépen nőnek a gombák, a gyűjtők nagy örömére.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, csak néhol délkeleten, keleten és a Dunántúlon fordulhat elő futó zápor. A Dunától keletre még többfelé élénk, néhol erős lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 10-18 fok várható, a legmagasabb hőmérséklet pedig 23 és 28 fok között alakul. (idokep.hu)

Orvosmeteorológia

Péntekre megszűnik a fronthatás, enyhülnek a tünetek. Reggel a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, illetve napközben még kisebb vérnyomás-ingadozás, enyhe szédülés előfordulhat.
Keleten a szelesebb időben az arra érzékenyeknél fejfájás, nyugtalanság is jelentkezhet. Többfelé ajánlott a réteges öltözet, mert nagy lesz a megfázásveszély! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Csökkenni kezd a parlagfű pollenszórása. A hidegfront és a csapadék hatására lecsökkent a levegőben a parlagfű virágporának mennyisége, ami azonban a következő napokban még így is jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakul.
A csalánfélék pollenjei közepes szinten lehetnek jelen.
Alacsony-közepes szintet érhet el a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.
A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte magas szintet érhet el.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken már csak délkeleten és a Dunántúlon fordulhat elő néhol futó zápor következtében átmenetileg vizes, csúszós útszakasz, az ország nagy részén azonban száraz utakon autózhatunk. A Dunától keletre még többfelé élénk, néhol erős északkeleti szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség 

Városszerte jó a levegő minősége, köszönhetően a szelesebb időjárásnak - derül ki a pmmonitoring.hu péntek reggeli adataiból.

Útinform

Útlezárás:

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd. 
A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. 
 
A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Balogh Á. u. 27
Balassi B. u. 15
Báthori sor 55
Bárczay  u. 2
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Borbély u. 5
Csendes u. 26
Csokonai V. M. u. 80
Dráva u. 20
Előhegy u. 54
Egres u. 2
Eper u.109
Erdősor u. 22
Erdősor u. 52
Erenyő u. 86
Fonoda u.-Szinva u. sarok
Garam u. 4
Honszerző u. (Vasút u.-nál)
Igazság u. 14
Kabar u. 5
Kabók L. u. 35
Kárpitos u. 30
Kapos u. 46
Katowice u. 49
Kiss tábornok út - 10-es  postával szemben
Középszer u. 12
Lauday u. 14
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Meggyesalja u. 11; 41
Mikes Kelemen u. 4
Mohostó u. 66
Mogyoró u. eleje
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
Negyvennyolcas u. 3-5.
Nemzetőr u. 36
Pázsit u. 20
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Sas u. 10; 12
Sályi I. u. 8
Serház u. 4
Szabadság u.20
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tamási Á. u. 6
Tábortűz u. 5
Tetemvár felső sor 115-192
Torontáli u. 33/a
Ungvári u. 10
Vasöntő u. 5
Zoltán u.- Győri kapu sarok
Zrínyi I. u.- Budai J. u. sarok

Horoszkóp

Kos
Kétszer is meggondolod, kinek mit mondasz el, mert volt már ebből rossz tapasztalatod a múltban. Most azonban szerencsére valaki olyan áll melletted, akiben nyugodtan megbízhatsz, együtt örül majd veled.

Bika
Úgy érzed, fölösleges köröket futsz, és ennél sokkal könnyebb utakat is járhatnál, hiszen mások is ezt teszik, és mégis megkapják, amit akarnak. A hosszú távú sikerhez azonban nehezebb utak vezetnek.

Ikrek
Valaki nem őszinte veled, és nem érted az okát, talán mintha nem bízna meg benned. Erre azonban te eddig nem adtál okot, és nem érted, most mi történt. Lehet, hogy valaki más bántotta meg, de rajtad csapódik le a dolog.

Rák
Ügyesen sakkozol az időddel, ahol van egy kis szünet, oda beteszel egy másik feladatot, így sikerül mindennek a végére járnod. Még éppen idejében teszel pontot egy olyan ügy végére is, ami később nagyon terhessé válhatna.

Oroszlán
Szeretnéd megosztani valakivel az örömödet, de nem tudod, ki az, aki igazán megérti, mit miért tettél így. Ha mégis találsz valakit, aki őszintén osztozik a boldogságodban, becsüld meg az ő társaságát.

Szűz
Energikusan indul a nap, de a sok feladatod között gyorsan elszáll a lelkesedésed. Próbáld megőrizni a pozitív szemléletet, mert enélkül nem lesz elég erőd átugrani azt az akadályt, ami az utadba kerül.

Rák
Ügyesen sakkozol az időddel, ahol van egy kis szünet, oda beteszel egy másik feladatot, így sikerül mindennek a végére járnod. Még éppen idejében teszel pontot egy olyan ügy végére is, ami később nagyon terhessé válhatna.

Oroszlán
Szeretnéd megosztani valakivel az örömödet, de nem tudod, ki az, aki igazán megérti, mit miért tettél így. Ha mégis találsz valakit, aki őszintén osztozik a boldogságodban, becsüld meg az ő társaságát.

Szűz
Energikusan indul a nap, de a sok feladatod között gyorsan elszáll a lelkesedésed. Próbáld megőrizni a pozitív szemléletet, mert enélkül nem lesz elég erőd átugrani azt az akadályt, ami az utadba kerül.

Bak
Olyan helyzetbe kerülhetsz, ahol hirtelen nem is olyan egyértelmű, mi a helyes és mi a helytelen döntés. Hagyatkozz a megérzéseidre, kövesd a szívedet, és akkor biztosan nem teszel semmi olyat, amit megbánsz.

Vízöntő
a helyes utat szeretnéd követni, de nem mindig olyan könnyű eldönteni, melyik is az. A legtöbb dolog nem csak fekete vagy fehér, de ez nem is baj. Néha nem árt, ha átgondolod a lehetőségeidet.

Halak
Hiába haladsz gyorsan a siker felé, az út mégis elfáraszthat, és könnyen megkopik így a lelkesedésed is. Ki kell tartanod, mert ha most megállsz, sokkal nehezebb lesz újra nekiindulni az útnak. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!