Ugrás a tartalomra

A Momentum frakciója bojkottálja a parlament alakuló ülését

Magyar Hang
Utoljára módosítva
2022. április 09. szombat 13:39
"A mai magyar parlament leginkább a hazugság, a lopás és a cinizmus házává vált" - fogalmazott Fekete-Győr András.

– Mi a parlament alakuló ülését bojkottálni fogjuk – erről beszélt Hadházy Ákossal közös sajtótájékoztatóján Fekete-Győr András, az Országgyűlésbe most először bejutó Momentum parlamenti frakciójának vezetője a Magyar Hang cikke szerint. Hadházy eddig függetlenként ült a parlamentben, ám az új ciklusban a Momentum frakciójához fog csatlakozni.

Fekete-Győr András szerint sajnos a mai magyar parlament leginkább a hazugság, a lopás és a cinizmus házává vált, ugyanakkor a Momentum 11 képviselőjének az is a feladata, hogy alternatívát állítsanak egy elnyomó rendszerrel szemben, hogy tisztességet, erőt és becsületet vigyenek a parlamentbe. Szerinte a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által képviselt „cselekvő, beleálló” politika az, amit a Momentumnak is tovább kell vinnie.

Mint mondta, a mostani választás is „unfair” módon zajlott le. Erre példaként azt említette, hogy a köztévé öt percet adott csak az ellenzéknek arra, hogy saját teljes programját bemutassa, miközben folyamatosan a Fidesz propagandáját nyomja, ez „unfair választási csalás”. Azt is ilyennek nevezte, hogy az a 600 ezer honfitársunk, aki elvándorolt az országból, a határon túliakkal ellentétben nem egyenlő feltételekkel tudott részt venni a választáson.

Ezért a parlament alakulóülését bojkottálni fogják, és azt is megígérte, a Momentum további lépéseiről a következő napokban fognak tájékoztatni.

Hadházy Ákos arról beszélt, jó döntést hoz a Momentum azzal, hogy nem megy el a nyitóülésre, és reméli, ennek példáját a többi párt is követi. Bízik benne, hogy arról is tárgyalások indulnak az ellenzéki pártok között, hogyan lehet kihasználni úgy a mandátum adta lehetőségeket, hogy még véletlenül se tűnjenek díszellenzéknek. Ezen felül szerinte kérni és követelni kell garanciákat a Fidesztől az ellenzéki munkához, például ki kell kényszeríteni, hogy parlamenti kisebbség is kezdeményezhessen parlamenti vizsgálóbizottságot, és hogy kapják vissza szabad belépési jogukat a képviselők a közintézményekbe, illetve hogy az ellenzék is elmondhassa a véleményét a közmédiában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!