Ugrás a tartalomra

Negyedszázad az elesettek segítése mellett

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 23. hétfő 14:34
Fennállása 25. évfordulóját ünnepelte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csilla von Boeselager Háza hétfőn.

Igazán különlegesen ünnepelte a miskolci Köln utcán található épület negyedszázados évfordulóját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ). Kozma Imre atya, a szervezet alapító elnöke mutatott be szentmisét. Különleges a történelmi szerepe a jubileumban, hiszen ő volt az, aki 1987-ben megismerkedett Csilla von Boeselagerrel, amely találkozás eredményeként később létrejött a mai Magyarország egyik legnagyobb nonprofit szociális szervezete.

Kozma Imre
Fotó: Beregi László

A Fényes Csillaként született hölgy nélkül ma valószínűleg nem lenne „Máltai”, Miskolcon pedig a róla elnevezett ház, ami ápolási otthon, idősek otthona és népkonyhaként őrzi az emlékét. Kis Imre, az MMSZ Észak-Magyarországi Régiójának vezetője az épület működésének 25. évfordulója kapcsán emlékeztetett: a régiós intézményesülés egyik sarokkövét ünnepeljük.

Kis Imre
Fotó: Beregi László

Veres Pál polgármester a legnemesebb emberi cselekedetnek nevezte a betegek ápolását és a rászorulók megsegítését. Felhívta rá a figyelmet, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fennállása több évtizede során számtalan formában volt a legnemesebb, munkatársai elhivatottsága pedig példaértékű.

Az intézmény érdemeit méltatva a polgármester felidézte, hogy a test mellett a lélek ápolására is odafigyelnek az ott dolgozó szakemberek, az ott élők számára pedig mindig a lehető legjobb körülményeket igyekeznek biztosítani. Végezetül köszönetet mondott ezért az elkötelezett gondoskodásért, a jövőre pedig sikeres munkát kívánt.

Veres Pál
Fotó: Beregi László

Csiba Gábor 25 évvel ezelőtt jelen volt a Csilla von Boeselager Ház megépülésénél. Emlékeztetett rá, hogy 31 évvel ezelőtt kezdődött a történet, amikor létrejött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci csoportja. Elmesélte, hogyan indult, majd fejlődött a helyi karitatív önkéntesség, amely végső soron a mai erős szervezeti tevékenységhez vezetett – többek között a negyedszázados épület létrejöttéhez.

Csiba Gábor
Fotó: Beregi László

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!