Ugrás a tartalomra

Nem csak a turisták szeretik felfedezni Miskolc értékeit

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. augusztus 09. szerda 17:39
Rendkívül népszerűek a Tourinform Miskolc iroda által szervezett garantált városnéző séták.
Fotó: Horváth Csongor

Kupcsik Sarolta, a Tourinform Miskolc Iroda vezetője elmondta, az eddigi tíz alkalmon több mint 550 vendég vett részt. A megrendelt idegenvezetéseken pedig 45 csoportban mintegy 1600 fő járta végig Miskolc nevezetességeit. Ha a turistacsoportok összetételét nézzük, a legjellemzőbbek az iskolai és nyugdíjas csoportok, valamint a céges kirándulások. Persze érkeznek az ország más részeiből és külföldről is.

Az irodavezető hozzátette, a garantált városnéző sétákat szintén sokan látogatják, menetrend szerint zajlanak. A népszerűségüket mutatja, hogy nemcsak a vendégek, hanem a partnerek körében is ismertek. Legutóbb például a Filharmónia Magyarország az Orgonák éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódóan másodszor kérte meg a miskolci irodát, hogy szervezzenek meg egy plusz tematikus sétát. Ezen múlt szombaton rengetegen, 130-an vettek részt.

Fotó: Horváth Csongor

Augusztus 12-én Ipartörténet a belvárosban címmel folytatódik a népszerű programsorozat, ezúttal is több olyan részlettel, látnivalóval, amire egyébként nem biztos, hogy eddig felfigyeltünk, vagy megnézhettünk. Szó lesz olyan érdekességekről, mint például:

hol működtek Miskolcon céhek, melyek voltak a legismertebbek, vagy éppen, hol ülhettek a templomban a céhek képviselői.

Szeptemberben pedig megnézhetik a résztvevők az Erdészeti palotát, sőt egy extra sétát is szerveznek, kapcsolódva a Szinva Örökség Napok programjaihoz: szeptember 9-én egy lillafüredi sétára invitálják az érdeklődőket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!