Ugrás a tartalomra

Orrcsonttörést okozott az elmaradt munkabér miatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 06. szerda 13:55
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen önbíráskodás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés miatt. A férfi munkabére kifizetését úgy követelte, hogy ököllel többször arcon ütötte az őt korábban alkalmazó vállalkozót.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleményében arról tájékoztat, hogy a vádlott az egyéni vállalkozó alkalmazásában állt, azonban tavaly november elején felmondással megszűnt a munkaviszonya, esedékes munkabérét pénzintézeti problémákra hivatkozva a vállalkozó nem fizette ki. 

Pár héttel később elindult azzal a céllal, hogy megkeresi volt munkaadóját és kifizetteti vele a neki jogosan járó munkabérét. Kazincbarcika belterületén haladt, amikor észrevette az autójával közlekedő férfit, mellé hajtott, majd megelőzte és az úttesten keresztbe fordítva gépjárművét, megállásra kényszerítette. 

Kiszállt a kocsijából, majd felelősségre vonta a munkabér elmaradás miatt a vállalkozót és több alkalommal ököllel arcon ütötte. Ezután azt követelte tőle, hogy álljon félre az autóval, és hozassa a helyszínre a pénzt. A vádlott és a sértett is lehajtottak az útról egy parkolóba, a vádlott itt ismét, bérét követelte, és két alkalommal újból arcon ütötte a sértettet, aki azzal próbálta elkerülni a további bántalmazást, hogy azt mondta az édesapja fog megérkezni a pénzzel. A telefonon történt értesítésre a sértett édesapja valóban megjelent, azonban ő sem fizetett, hanem közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a sértett súlyos orrcsonttörés sérülést szenvedett el. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. A közúti közlekedés szabálysértése miatt külön szabálysértési eljárás indult. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!