Ugrás a tartalomra

Pályázati lehetőség lakossági ügyfeleknek azbesztmentesítésre

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 13. csütörtök 18:35
Országos azbesztmentesítési pályázatot hirdet lakossági ügyfelek részére az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. 
Fotó: nhkv.hu

A támogatás egyszeri, nem pénzbeli támogatás, hanem a benyújtott dokumentáció alapján megállapított mennyiségű azbeszt tartalmú építési hulladék elszállítására és ártalmatlanítására vonatkozik. Pályázni elektronikusan, az alábbi linken elérhető online felületen lehet:

https://azbeszt.nhkv.hu 

A fenti felületen a pályázattal kapcsolatosan részletes leírás és a kitöltési útmutató is elérhető.

Pályázati időszak: 2023. július 14. - augusztus 4.


Az azbeszt a természetben is előforduló hőszigetelő, tűzálló, savaknak ellenálló, olcsó, hajlékony és rugalmas anyag. A 20. század második felében az építőipar gyakran használta tetőfedésre, burkolásra és szigetelésre. Az azbesztet az időjárás és a légszennyezés kikezdheti, az anyag felülete sérülhet. A felületi kopás következtében rostszálak szabadulnak fel, amelyek a levegőben szállnak, belélegzésük pedig egészségkárosodást okozhat. Magyarországon 2005 óta tilos felhasználni az építőiparban az azbesztet. Épületek bontásakor törvények írják elő az azbeszttartalmú építőanyag szakszerű bontását és az azbesztmentesítést - tájékoztatott a Polgármesteri hivatal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!