Ugrás a tartalomra

Sokan ünnepelték strandolással a korlátozások eltörlését

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. július 04. vasárnap 20:12
A fürdőket üzemeltető cég szerint már a most hétvégi forgalomnak is jót tett, hogy nem kellett védettségi igazolvány a strandoláshoz, de további javulásra számítanak.
Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Jót tett a korlátozások eltörlése a miskolci strandoknak. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, pénteken kora este elérte az 5,5 milliót a koronavírus ellen beoltott emberek száma Magyarországon, enyhítések sora lépett életbe. 

Nem kell már maszkot viselni az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, ez csak a kórházakban és a szociális intézményekben lesz előírás. Emellett védettségi igazolvány nélkül is be lehet menni a vendéglátóipari egységekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe – ez utóbbi kategóriába tartoznak a mozik, színházak és állatkertek mellett a strandok is. 

Az, hogy most már bárki látogathatja a miskolci strandokat látszott azok forgalmán is. A Miskolc Televízió stábja szombaton délután az Ellipsumban forgatott, ahol több olyan társasággal is találkoztak, akik az újranyitás utána azért kerülték a fürdőket, mert nem mindenki vette fel az oltást. Soós Krisztina egy baráti társasággal látogatta meg a komplexumot, mint mondta, nagyon jólesett nekik az, hogy kiszabadultak a négy fal közül és a város új fürdőjére is kíváncsiak voltak már. 

- Én már beoltattam magam, de a társaságomból többen nem, ezért eddig nem tudtunk együtt programokat szervezni. Most viszont ennek már nincsen akadálya, ezért is döntöttünk úgy, hogy meglátogatjuk az új fürdőt – mondta Krisztina, aki úgy vélekedett: biztosan nem csak az ő társasága érintett, ezért nem lesz meglepő, ha nőni kezd a fürdők forgalma.

Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Hasonlóan vélekedett a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője is. Németh Judit azt mondta, a zárt térrel is rendelkező Ellipsum élményfürdő részén és a Barlangfürdőben egyértelműen látszott a forgalomnövekedés. „Vélhetően a régi Miskolctapolcai Strandon, mai nevén Ellipsum Strandfürdőben, valamint a Selyemréten is többen fürdőztek, ezt azért nem tudjuk pontosan megállapítani, mert mindkét létesítményben sportrendezvények voltak a hétvégén, a sportolókat pedig a család is elkísérte” – tette hozzá.

- Azért, hogy a szabad világot minél többen ünnepelhessék együtt fürdőben, a Miskolci Fürdők Kft úgy döntött, hogy júliusban mindenkinek, aki Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lakcímkártyával rendelkezik, harminc százalék kedvezményt biztosítanak az Ellipsum mindenkori áraiból – zárta az ügyvezető.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!