Ugrás a tartalomra

Újraindul a népszerű Madarász Esték című rendezvénysorozat

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 04. hétfő 10:34
A Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoportja újra életre kelti a Madarász Esték című rendezvénysorozatát. Az esemény évekig sikerrel működött, azonban a világjárványnak köszönhetően a látogatói közösség szétesett. A szervezők idén, december 7-én indítják újra az rendezvényt.
Fotó: mmebukkihcs

Első alkalommal egy különleges országban, Ruandában kalandozó utazó, madarász Koleszár Péter tart egy úti beszámolót. 
 – A jövőben igyekszünk a természet iránt érdeklődő és a szakmai közösségnek is érdekes előadásokat szervezni. A decemberi előadás keretében a kéthetes madarászt túra során látott csaknem háromszáz madárfajról és Afrikában élő emlősök sokaságáról, fordulatos, kalandos utazásról hallhatnak majd beszámolót az eseményre ellátogatók - nyilatkozta a minap.hu portálnak Varga Erika, az esemény szervezője.

A nyitó előadást Ruanda madarász szemmel címmel, Miskolcon egy új helyszínen, a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban december 7-én (csütörtök) 16:30-kor rendezik meg. A fotókkal illusztrált előadást nem csak a madarak szerelmeseinek, hanem egy különleges történelemmel és kultúrával rendelkező ország és általában Afrika iránt érdeklődőknek ajánlják.

A jövőben nem csupán madarászattal, hanem a természeti értékek védelmével kapcsolatos egyéb előadásokat is szeretne szervezni az egyesület.

Az esemény előtt a helyszín előterében délután négy órától az egyesület által életre hívott és működtetett természetvédelmi programokkal, aktivitásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A szervezők lehetőséget biztosítanak a rendkívül népszerű madárfajokról mintázott adomány kitűzők megvásárlására is.

 – Az esemény díjmentesen látogatható, azonban a négy főt meghaladó létszámú csoportok az mmebukk@gmail.com e-mail címen történő jelentkezéssel tudnak az eseményen részt venni - tájékoztatta a portálunkat a főszervező.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!