Ugrás a tartalomra

Virtuális utazások a nyugdíjas korosztálynak

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 11. csütörtök 15:07
Felnőttek számára is elérhetővé válik hamarosan a Scool-túra virtuális utazások programja, amely úttörő kezdeményezésként indult a karanténhelyzetben a kirándulások befagyasztása miatt. A kalandok június végén indulnak.
Forrás: pixabay.com

A miskolci iroda Erdélybe, Felvidékre, Kárpátaljára és Délvidékre „utaztatta” a diákokat virtuálisan, egyedi kezdeményezéssel az országban. Ehhez első körben általános iskolás felsősök csatlakozhattak határon innen és túl. Naponta átlagban százhúsz gyerek vett részt a közösségépítő online eseményen és nemcsak bőséges ismeretanyaggal, hanem ajándékok tucatjaival is gazdagodhatott.

Több mint harminc külhonban élő magyar idegenvezető segítette ezeket a túrákat és működött közre az online programban is, akik avatott ismerői a helyi jellegzetességeknek és segítették a fiatalokat az élményszerzésben.

Az élménydús kirándulásokhoz olyan neves résztvevők csatlakoztak, mint Aranyosi Péter humorista, Kiss Kata énekes, Varga Viktor, a Csillag születik sztárja, Tarpai Viktória színésznő, Lutter Imre előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke vagy éppen Kenyeres Oszkár, a Hazajáró honismereti sorozat szerkesztője.

A program felnőttek számára is megnyílik június utolsó hetében és öt alkalommal, hetente egyszer elérhető lesz. A fődíj egy hajdúnánási utazás. Jelentkezni e-mailben már most lehet a virtualisutazas2020@gmail.com címen.

Szabó Éva, a Scool-Túra Utazási Iroda szakmai vezetője elmondta, több okból is jó a nyugdíjasoknak a virtuális utazás. – Olyan tájakon járhatnak, ahova most biztosan nem utazhatnak el szervezetten, fejlődik az informatikai tudásuk, kérdezhetnek az élő idegenvezetés alatt és nem utolsósorban nosztalgiázhatnak is, hiszen Trianon kapcsán minden idősben emlékek ébredhetnek.

További információk, kedvcsináló videók és beszámolók a programról a Scool-túra Facebook-oldalán jelennek meg folyamatosan.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!