Ugrás a tartalomra

Visszatért Miskolcra a Marathon Dog Show

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. augusztus 14. szombat 21:36
A rendkívül népszerű programot a járvány miatt utoljára 2019-ben tudták megszervezni. 
Ismét megrendezték a Marathon Dog Show-t Miskolcon. Mocsári László képgalériája

Német juhászok, vizslák, dobermanok, terrierek, boxerek, schnauzerek vagy éppen tacskók – felsorolni is nehéz azt, hány fajta kutya érkezett a kétnapos miskolci Marathon Dog Show-ra az egyetemi körcsarnok közvetlen környezetébe. A rendezvényt szombaton délelőtt Szopkó Tibor alpolgármester, a kiállítás fővédnöke nyitotta meg. A városvezető beszédében úgy fogadott, nagy öröm Miskolc számára azt, hogy a Dog Show a járványhelyzet enyhülésével visszatért a városba. 

- Tapasztalataim szerint a kutyás közösség kifejezetten összetartó, igénylik egymás társaságát, éppen ezért bizonyára mindenki rosszul élte meg azt, hogy 2020-ban nem tudtak egymással találkozni. Most, hogy picit újra a normál mederbe terelődött vissza az élet, újból itt vannak, együtt vannak és ez mindenkinek öröm. Jó látni, hogy pezseg az élet, hiszen egy, a miskolciak által is igen kedvelt programról van szó, biztos vagyok benne, hogy idén is sokan jönnek majd ki megnézni ezt a különleges show-t – mondta Szopkó Tibor. 


A kutyakiállítást a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Miskolci Önálló Jogú Szervezete szervezte. Kádár János elnök elmondta, a programot 2010 óta rendezik meg, és az a kezdetektől nagy népszerűségnek örvend a kutyások körében.
 
- A mostani kiállításra 494 kutya érkezett, ami nagyon szép szám, de elmarad a 2019-estől, arra körülbelül ezer ebet neveztek. Ez a jelentős különbség bizonyosan betudható a világjárványnak, hiszen sokan lehettek, akik az elmúlt másfél év után még nem mertek közösségbe jönni, mint ahogy olyanok is, akik ugyan szerettek volna nevezni, de védettségi igazolvány hiányában nem tehették ezt meg. Ettől független hiszem, hogy jó hétvége előtt állunk, és köszönetet mondunk mindenkinek aki az elmúlt időszak nehézségei ellenére nevezett és itt van velünk – mondta az elnök aki hozzátette, a programra számos nemzetközileg elismert bíró érkezett többek között Szerbiából, Montenegróból és Romániából is. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!