Ugrás a tartalomra

Jótékonysági adomány és műsor a GYEK-ben

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 18. szerda 10:54
Lelkileg kiegyensúlyozottabbá válnak és hamarabb meggyógyulnak azok a gyerekek, akik bár kórházi ellátásra szorulnak, de ajándékot kapnak az ünnep közeledtével. Ma újabb meglepetések érkeztek a GYEK-be egy munkaruhákat gyártó cégnek köszönhetően.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Nem ez volt az első jótékonykodása a cégnek. Az ügyvezető egyenesen a családtól, egészen pontosan kislányától kapott segítséget ahhoz, hogy milyen ajándékhoz juttassák a kis betegeket. – A kislányom volt a nagy szószólója ennek, aki már szedte össze a saját játékait azok közül, amiket már nem használ. Azt szerette volna, hogy mindenképpen adjuk oda a beteg gyerekeknek. Úgyhogy még vásároltunk hozzá egy adagot – mondta Busku István, a Revoo Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

Plüssfigurákat, játékokat, könyveket, édességeket, egyszóval rengeteg ajándékot kap ilyenkor a Gyermekegészségügyi Központ. A GYEK szakmai vezetőtestületének elnöke szerint a szakszerű orvosi ellátás mellett ennek öröme is segíti a kicsik gyógyulását. – Egy kórházban lévő gyermeknek a lehető legrosszabb az, ha unatkozik. Nem tudja az idejét kitölteni. Emiatt fontosak a műsorok, vagy hogy ajándékokat kapnak. Ez kizökkenti a mindennapokból őket, és segíti a gyógyulásukat – mondta Simon Réka.

Az ajándékokon kívül ma mást is kaptak a gyerekek. A tolcsvai Általános Iskola diákjai „karácsonyváró” címmel tartottak nekik előadást.

További hírek

Olvasnivaló