Ugrás a tartalomra

Alakszai Zoltán: Kész a program, a miskolci konzultáció lezárult

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. szeptember 27. péntek 14:09
Bővíteni kell a fiatalok Miskolcon maradását támogató programokat, és segíteni kell az életkezdésüket. Sokan támogatják a nyomortelepek felszámolását is, amiben Alakszai Zoltán nem köt kompromisszumot. A kátyúmentesítés, útfelújítás szintén fontos a miskolciak szerint, csakúgy, mint az illegális szeméttelepek felszámolása, a büntetés szigorítását, de sokan szeretnék a Diósgyőri strand újjáépítését és a Salkaházi Program bővítését is – derül ki a miskolci konzultáció kérdéseire adott válaszokból. 36 ezren válaszolták meg a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének kérdéseit. Soha ennyien nem támogattak még polgármesteri programot.

A legtöbben – a válaszadók 95 százaléka – azzal értenek egyet, hogy bővíteni kell a fiatalok Miskolcon maradását támogató programokat, és segíteni kell az életkezdésüket. Ennek érdekében hirdette meg a polgármesterjelölt Miskolc új ifjúsági programját. Sokan támogatják a nyomortelepek felszámolását is, amiben Alakszai Zoltán nem köt kompromisszumot: azt szeretnék, ha Miskolc 2030-ra a legbiztonságosabb megyei jogú várossá válna – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a polgármesterjelölt. A kátyúmentesítés, útfelújítás szintén fontos a miskolciak szerint, csakúgy, mint az illegális szeméttelepek felszámolása, a büntetés szigorítása. A polgármesteri koncepció része a Salkaházi program bővítése, és a diósgyőri strand újjáépítése is. A polgármesterjelölt a miskolci konzultáció kapcsán újra megerősítette, hogy megválasztása esetén minden fontos kérdésben kikéri majd a miskolciak véleményét.

Fotó: Juhász Ákos

Alakszai Zoltán két héttel ezelőtt indította el a miskolci konzultációt – ezzel egyfajta közös gondolkozásra kérve a miskolciakat, annak érdekében, hogy velük közösen alakítsák ki a városvezetési programot. – Meggyőződésem ugyanis, hogy egy felelős városvezetőnek ki kell kérnie a településen élők véleményét – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, emlékeztetve arra, hogy a nyomortelepek felszámolását is mintegy 35 ezren támogatták aláírásukkal 2014-ben.

Alig 14 nap alatt csaknem 36 ezer válasz érkezett. Soha ennyien nem támogattak még polgármesteri programot. – Köszönöm ezt a nagy aktivitást, ez is bizonyítja, hogy a miskolciak hisznek a folytatásban, és hogy Miskolc október 13-án is a nyerő oldalon fog maradni – mondta Alakszai Zoltán. Kiemelte: a visszaérkezett 36 ezer válasz azt jelenti, hogy „Miskolc velünk van, egyetértenek azzal a vízióval, amivel elindultunk”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!