Ugrás a tartalomra

Bővülő ipari park, jelentős befektetések Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 12. csütörtök 11:29
Több, mint 70 milliárd forint értékben terveznek magas hozzáadott értékű beruházásokat a vezető multinacionális nagyvállalatok Miskolcon: az elkövetkező két évben a legmodernebb technológiát hozzák majd a város ipari parkjaiba.

Nemrég zárult le a Miskolci Déli Ipari Park, illetve a 120 hektáros új iparterület alapinfrastruktúrájának második ütemű fejlesztése, a 304-es út déli oldalán, az 1000 hektáros iparterület részeként. Az 1,5 milliárdos, Európai Unió által finanszírozott fejlesztés eredményeként aszfalt borítású utak, járdák, kerékpárutak, csapadékvíz átemelő és –tározó, közvilágítás és a Hejő-patak mederrendezése valósult meg. Az iparterület fejlesztésének harmadik, egyben befejező üteme 2020-ban zárul: az 1,9 milliárdos infrastruktúrafejlesztés révén a teljes iparterület aszfaltos úton érhető majd el, illetve további létesítményeket is átadnak.

A fejlesztések eredményeként az ipari parkban és az új iparterületen a teljes alapinfrastruktúra elérhetővé válik, emellett Miskolc környezetbarát és okos városfejlesztési irányvonalaként a geotermikus energia is elérhető lesz a befektetők számára.

A Green City elveknek való megfelelés azért lényeges, mert a modern technológiai szintet képviselő vállalkozások előnyben részesítik azokat a befektetési célpontokat, ahol a környezetért való felelős társadalmi magatartás konkrét tevékenységekben is megnyilvánul. A környezet megóvása több cég tevékenységében is megjelenik: 2019. októberében a GS Yuasa Magyarország Kft. megkezdte működését a Miskolci Déli Ipari Parkban, ahol az elektromos, zéró emissziós autók számára készülő lítium-ion akkumulátorok sorozatgyártása várhatóan a jövő év elején fog elkezdődni.

 Természetesen nemcsak a nagyvállalatok számára kínál a város kiváló befektetési lehetőségeket, hanem a kisebb vállalkozásokat is várja ez a modern ipari környezet: egytől ezer hektáros nagyságig terjedő iparterületeken fejleszthetnek a Miskolcot választó vállalkozások.

Bár a térségben is egyre csökken a munkaerő-tartalék, a Miskolci Egyetem és a város szakképző intézményei a vállalkozások egyedi igényeit is figyelembe véve elősegítik a munkavállalók képzését, a miskolci Foglalkoztatási Paktum iroda pedig szolgáltatásaival segítséget nyújt a vállalatoknak a megfelelő munkavállaló megtalálásában.

 Projekt megnevezése: TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001 számú „Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt – olvasható a városháza közleményében.

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!