Ugrás a tartalomra

DK Árnyékkormány: Magyarok tízezreitől venné el az orvosi ügyeleti ellátást a kormány

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 10. csütörtök 10:23
Az Országos Mentőszolgálat tervei szerint százegy magyar településen szűnne meg a háziorvosi ügyelet, ezzel radikálisan szűkül az orvosi ügyeletek hálózata - hívja fel a figyelmet csütörtökön kiadott közleményében a Demokratikus Koalíció.

- Hetek óta igyekszünk bemutatni, hogy milyen beláthatatlan károkat okozna a Fidesz legújabb egészségügyi megszorítása, amit ők csak „átalakításnak” neveznek  - fogalmaz Dr. Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter. A sajtóban szerdán megjelent, hogy ez mit jelentene a gyakorlatban a háziorvosi ügyeletekkel kapcsolatban. A Budapesten kívüli háziorvosi ügyeletek megszervezésével megbízott Országos Mentőszolgálat koncepciója szerint 101 magyar településen szűnne meg a háziorvosi ügyelet, Orbán Viktor tehát egyik napról a másikra magyarok tízezreinek nehezítené meg a háziorvosi ügyelet elérését.

- Az Árnyékkormány szerint a kormányzásképtelenség tökéletes bizonyítéka, hogy a kormány nem betölteni akarja az orvos nélkül maradt háziorvosi praxisokat, nem kínál olyan feltételet, hogy fiatal orvosok számára vonzó legyen ez a pálya, ennek következtében radikálisan szűkíteni fogja az orvosi ügyeletek hálózatát - hangsúlyozza a DK. - A világ legjobb egészségügyi rendszereinek az alappillére a mindenki számára elérhető erős alapellátás. Az Árnyékkormány szerint éppen ez az orbáni politika tette tönkre a magyar egészségügyet, benne a háziorvosi rendszert, a kormányzati „átalakítás” pedig csak újabb, még drámaibb károkat fog okozni az országnak - zárul a Demokratikus Koalíció sajtóközleménye. 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!